2 Ocak 2016 Cumartesi

SUUD İÇİN SONUN BAŞLANGICI

ŞEYH AYETULLAH NEMR İDAM EDİLDİ. ALLAH CC RAHMET EYLESİN.




ŞEYH NEMR SADECE FİKİRLERİNDEN DOLAYI İDAM EDİLDİ. GENEL CEZA HUKUKUNUN TANIMLADIĞI BİR SUÇU YOKTU.

İŞTE O NEDENLE SUÇSUZ YERE İDAM EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ VE "ALLAH RAHMET EYLESİN" DİYORUZ.

GELELİM BU İDAMIN SONUÇLARINA:

Bu infazın yaz aylarında veya yaz sonlarında olacağını tahmin ediyorduk. Daha erken oldu. Belki de bu infaz ile Suud'da iç savaş fitili ateşlenecek. Suud'da önemli ölçüde Şii nüfusu var. Ve bu nüfus da güney bölgelerinde ve güney doğu bölgelerinde bulunuyor. Bu bölgelerde de Suud üslerine Yemen birlikleri tarafından operasyonlar yapılıyor.

Ayetullah Nemr'in idam edilmesi üzerine bu bölgelerde İran, Suud'un üzerine gidecektir. Yani Yemen'den Suud'a karşı operasyonlar bu dönemde şiddetlice artacaktır.Suud'un güneyde bulunan iki kenti Yemenlilerin eline geçebilir. 

İran Medyası Erdoğan'ın Suud ziyaretinden dolayı bu idamı Türkiye ile de ilişkilendirmek istedi. Yani Erdoğan da bu idama destek verdi demek istiyorlar.

Bize göre Türkiye'nin daha doğrusu AKP'nin Ortadoğu politikaları en başından beri tamamen yanlıştır. Özellikle İran ile Suud arasındaki mezhep çatışmasında AKP'nin Sünni bloğu adı altında Suud ile yanyana durması da ayrı bir hatadır. Çünkü evet İran Şii taraftadır ama Suud Sünniliği temsil etmez.Suud'un mezhebi Sünnilik değil Vehhabiliktir. Selefiliktir, Tekfirciliktir.

Ehli Sünnetin bunlarla alakası yoktur.Ehli Sünnet bunlardan başkadır.

AKP, İran ile Suud arasındaki sözde mezhep, gerçekte menfaat çatışmasında taraf olmamalıdır. Tarafsız olmalıdır ki gerçek İslamın temsilcisi olabilsin. Gerçek İslam ne İran Şiasıdır ne de Suud tekfirciliği.

NATO üyesiyiz.ABD de Suud'un yanında.Bizim de orada olmamız isteniyor.Ve orada olacağız.Ama biz yine de doğru bildiğimizi yazalım. AKP yanlış yolda.

Türkiye'nin içinde hain, dışında da düşman sayısını artırmak menfaatimize değildir. Bunun sonucunda ödenecek her türlü bedelin sorumlusu da AKP' nin bu yanlış politikalarıdır.

Suud ile arası gayet iyi olan AKP'nin şu an yapabileceği en iyi icraat SUUD'dan Medine'de bir askeri üs izni almasıdır.Eğer alabilirse.

Bitirmeden şunu da ekleyelim: Suud yönetimi, Şeyh Nemr'i İran'dan intikam almak için astı. Suud'un Yemen operasyonları hem sahada aleyhine gelişiyor hem de merkezde ekonomisi yok oluyor. Suud İran'ı bundan sorumlu tutuyor ve gerçekten İran Yemen'de de Suriye'de de Suud politikalarını yok ediyor. Sebep Nemr'in kendisi değil, İran.