1 Aralık 2015 Salı

HALİD BİN VELİD RA (SEYFULLAH) HZ.MEHDİ AS

HZ.MEHDİ AS SEYFULLAH'TIR. HALİD BİN VELİD RA'NIN ZUHURU İLE HZ.MEHDİ AS'IN ZUHURU ARASINDA BENZERLİKLER VARDIR.



HZ.HALİD BİN VELİD RA- SEYFULLAH

Peygamber Efendimizden “Seyfullah” (Allah’ın kılıcı) ünvanını alan kahraman. Eshâb-ı kiramın ve İslâm kumandanlarının büyüklerindendir. İsmi Hâlid, künyesi Ebü’l-Velîd ve Ebû Süleymândır. Nesebi Hâlid bin Velîd bin Mugîre bin Abdullah bin Amr bin Mahzûn’dur. Ebû Cehil bin Hişâm ile ve Velîd bin Abd-i Şems ile kardeş çocuklarıdır. Velîd bin Velîd’in kardeşidir. Annesi Lübâbe, Ümmül-mü’minîn Hazreti Meymûne’nin kardeşidir. Hazreti Hâlid bin Velîd’in soyu, Mürre bin Kâ’b’da Peygamber efendimizin soyu ile birleşir. Kureyş’in ileri gelenlerinden ve kumandanlarındandır. Bütün Arab kabileleri tarafından tanınır ve sevilirdi. 8 (m. 630) senesinde müslüman oldu. 21 (m. 642)’de Humus’ta vefât etti.

Hazreti Hâlid bin Velîd, Müslüman olduktan sonra ilk olarak Mûte gazâsında bulundu. İslâm askeri Mûte’ye hareket ederken Peygamber efendimiz “Cihada çıkacak olan şu insanlara Hazreti Zeyd bin Hârise’yi kumandan tayin ettim. Eğer o şehîd olursa yerine Cafer bin Ebî Tâlib geçsin. O da şehîd olursa yerine Abdullah bin Revâhâ geçsin. Eğer o da şehîd olursa, aranızda münâsib gördüğünüz birini seçip ona tâbi olursunuz.” buyurdu. Mû’te harbi başladı. Şiddetli çarpışma olurken; Hazreti Zeyd bin Harise, Hazreti Cafer ve Hazreti Abdullah bin Revâhâ şehîd oldular. Sancak Hazreti Sabit bin Akrem’e verildi. O, sancağı bir yere dikip, mücâhidleri yanına çağırdı. Herkes toplanınca “Aranızdan birini kendinize kumandan olarak seçiniz ve ona tâbi olunuz.” dedi. “Biz seni kumandan seçtik” dediler. “Ben bu işi yapamam” dedi ve Hazreti Hâlid bin Velîde dönerek, “Yâ Hâlid! Senin savaş tecrüben, askerî bilgin, askeri heyecanlandırarak harekete geçirmen benden fazladır. Sancağı acele al. Savaş devam ederken bu işlerle oyalanmamız bizim aleyhimize oluyor” dedi. Böylece Hazreti Hâlid bin Velîd sancağı aldı. Akşam vakti yaklaşmış idi. Güneş batıncaya kadar pek müthiş çarpıştı. Onun bu maharetine kâfirler bile şaşırdılar. Akşam oldu. Sabahleyin tekrar saldırılacaktı. Hazreti Hâlid bin Velîd, şaşılacak derecede askerî dehâya ve muharebe tecrübelerine sahip bir kahramandı. Sabah olunca, İslâm askerinin, düzenini değiştirdi. Sağ taraftakileri sol tarafa, sol taraftakileri sağ tarafa, ön taraftakileri arka tarafa ve arka taraftakileri ön tarafa aldı. Rum askerleri, daha önce tanımış oldukları kişilerle karşılaşmayınca hepsi birden şaşırdılar. “Demek ki bunlara yardımcı kuvvetler gelmiş” diyerek korkuya kapıldılar. Hazreti Hâlid bin Velîd’in kumandasındaki mücâhidler, Rum askerlerinin morallerinin bozulmasından istifâde edip, hücuma geçtiler. Üçbin kişilik İslâm askeri Heraklius’un yüzbin kişilik ordusunu bozguna uğrattı. Başkumandan Hazreti Hâlid bin Velîd’in elinde, o gün dokuz kılıç parçalandı. Rum askerinin çoğu kılıçtan geçirildi. Peygamber efendimiz, Hazreti Hâlid bin Velîd’in bu, fevkalâde başarısını haber aldığı zaman onu “Seyfullah” (Allah’ın kılıcı) lakabı ile şereflendirdi.

AÇIKLAMA

Hz.Mehdi AS'ın hayatı ile Hz.Halid Bin Velid Ra Seyfullah'ın hayatı arasında benzerlikler vardır Allahu Alem.

Hz.Mehdi AS da Hz.Halid Bin Velid RA gibi SEYFULLAH'TIR. Hadis yorumlarında Hz.Mehdi AS için de Allah'ın Kılıcı yani Seyfullah ismi kullanılmaktadır.

Hz.Halid Bin Velid (Ra) Mute savaşındaki zuhuru nasıl olmuşsa Hz.Mehdi AS'ın zuhuru da öyle olacak Allahu Alem.

İşte şimdi kafire karşı cihat ilan edip savaşan pek çok grup ve lideri var. Onlardan birisi savaşını sonuna kadar götürüp de zafere ulaşsa o kişi Hz.Mehdi AS olur ancak böyle biri yok ve olmayacak.Hepsi de yenilecekler. Çünkü en sonunda Hz.Mehdi AS zuhur edecek ve o savaşı o kazanacak.Olsaydı şimdiden kazanır ve bu kadar uzatmazdı.

Hz.Halid Bin Velid Ra gibi Hz.Mehdi AS da büyük bir komutan olacaktır. Büyük bir komutan olacaktır ki başaramayanlar sancağı ona liyakatı nedeniyle teslim etsinler hatta teslim etmek zorunda kalsınlar.

Hz.Halid Bin Velid Ra'ı Mute Savaşında komutansız kalan İslam Ordusuna Allahu zülcellal komutan yaptı. Hz.Mehdi Ası' da komutansız kalan İslam Ordusuna Allahu Zülcelal komutan yapacak İnşallah.

Hadis yorumlarında bu olay şöyle anlatılmaktadır:

Mekke'de ayaklananların liderleri olan iki Haşimi genç Kabe'de katledilirler. Bu olay üzerine Allah CC Medine'de bulunan Mehdi'ye Mehdilik görevini verir ve Mekke'ye gönderir.


Bir başka benzerlik ise Hz.Mehdi AS'ın da tıpkı Hz.Halid Bin Velid RA gibi hiç yenilmeyecek olması ve nihai zafere kadar şehit olmadan gazi olarak kalan yaşamını sürdüreceğidir.

Hz.Mehdi AS, Altın Çağı başlatacak ve Altın nesil ile yaşayacak hadis yorumlarına göre. 

Hz.Halid Bin Velid Ra Efendimizin hayatı geniş bir şekilde alttaki yorumlar kısmında yayınlanmıştır. Zamanı olanların okumasını tavsiye ederiz.

Her şeyin en doğrusunu Allah cc bilir.