6 Ekim 2015 Salı

RUSYA VE İRAN'DAN DOĞALGAZ ŞANTAJI GELEBİLİR

RUSYA VE İRAN, TÜRKİYE'YE VERDİKLERİ DOĞALGAZDA KASITSIZ (!) KISITLAMAYA GİDEBİLİR.




Suriye'deki durum, Türkiye'nin Rusya ve İran ile arasını daha da açabilir. Rus uçaklarının hava sahası ihlallerine karşı izlediğimiz politika tamamen doğrudur. NATO'nun acil toplantıya çağrılması, Rusya'nın NATO aracılığı ile kınanması, nota verilmesi atılması gereken önemli adımlardı. Atıldı.

Ancak Rusya ve İran Esad'ın iktidarda tutulması için anlaştılar ve kesin bir karar verdiler. Hava sahamızın ihlali bize göre de yanlışlıkla değil kasten yapılmış ve Türkiye'ye nezdinde aslen ise NATO'ya kararlılıklarını göstermek istemişlerdir.

Suriye'deki gerilim aslında ABD-RUSYA gerilimi olup her iki ülke de kendi topraklarından uzakta birbirlerini test ediyorlar. Rusya'nın Ukrayna'ya mukabil Suriye'ye gelişinin bir sebebi de bu. Ukrayna kendi sınırı ama Suriye Rusya'ya daha uzak. Niçin güç gösterisini kendi ülkesinde yapsın ki Suriye gibi hazır bir arena varken?

Bir komplo teorisi ABD ile Rusya'nın Suriye'de anlaştıklarını ve Rusya'nın ABD'nin izni ile Suriye'ye geldiğini iddia ediyor. Yani ABD, Rusya'dan muhaliflerin önünü açması için IŞİD'i temizlemesini istedi. IŞİD bitince Rusya çıkacak. Karşılığında da Rusya'ya kırım gibi bazı tavizler verildi diyor komplo teorisyeni.Ayrıca Patriot füzelerinin de bu nedenle çekildiğini iddia ederek delil gösteriyor.

Tabi bunlar doğru değil.Çünkü:
Rusya IŞİD'i temizleyeceğim bahanesiyle muhaliflerin önünü açmıyor tam tersine IŞİD ile birlikte muhalifleri de vuruyor. Yani Esad'ın önünü temizlemeye çalışıyor. Ayrıca Putin komutanlarına, Işid liderlerinin canlı yakalanarak (ya da cenazelerinin) Moskova'ya getirilmesini emretti. Bunu ABD'ye karşı kullanacak. Elindeki ABD ajanlarını ABD'ye karşı kullandığı gibi IŞİD liderlerini de itiraflar ile ABD'ye karşı kullanacak. Yani "IŞİD sizin terör örgütünüz" diyecek. 11 Eylül saldırılarının uydu görüntülerini yayınlamayı da tekrardan açıkladı. Uydu görüntüleri 11 Eylül İkiz Kuleler saldırılarının ABD tarafından yapıldığını belgeliyormuş. ABD bu açıdan sıkıntıda. 

Patriot füzelerine gelince... 
Zaten sembolik manadaydı. Suriye'den Türkiye'ye yanlışlıkla (!) gelebilecek Scud füzelerine karşı yerleştirilmişti.Muhaliflerin seyir güvenliği de denilebilir.Yani Rusya ile yapılacak bir savaşta bu füzelerin zaten bir fonksiyonu yoktu.Bu savaş, küresel çapta olağanüstü planlama gerektiren bir olaydı. O açıdan zaten belli süreli gelmiş olan bu füzelerin çekilmesi ABD-Rusya anlaşmasına delil olamaz.

Artık Rus uçakları hava sahası ihlalleri yapmayacaklar.Çünkü vermek istedikleri mesajı NATO'ya verdiler. "Kararlıyız" dediler.

Ancak NATO ya da ABD, Suriye'ye Türkiye üzerinden ikmal yaparsa o noktada sıkıntılar olabilir ve tekrar hava sahası ihlalleri yaşanabilir. Tabi muhatap NATO olacağından Türkiye'yi zora sokmak için doğalgazda kasıtlı kısıntılar yapabilirler. Arkasından "Teknik bir arıza ve bakım nedeniyle" diye de kasıtsızlık açıklaması gelebilir. Türkiye Azeri doğalgazında gerekli tedbirleri almalı ve bu yıldan itibaren de kömür fiyatlarında anormal artışlar olmaması için kömür üretimi artırılmalıdır.

Irak yönetimi Rusya'nın IŞİD'i sadece Suriye'de değil Irak'da da vurması için ülkesine davet etti. Bağdat'ın batısında bir havaalanını tahsis ettiler. Rusya'nın bu havaalanından Ramadi'deki IŞİD'i vurmasını istiyorlar. Çünkü Irak, Ramadi'de IŞİD'i bir türlü yok edemedi.Bu sebeple de Musul operasyonunu sürekli geciktirdi. ABD, "Musul operasyonunu başlatalım" dediğinde sürekli olarak "Önce Ramadi" dediler. İşte bu Ramadi'ye şimdi Rus uçaklarını istiyorlar.

Şimdi bir tahmin daha yazalım.
IŞİD'in Ramadi'deki gücü nereden geliyor? Ürdün'e sınır olmasından geliyor. Yani Irak'daki terör Ürdün'den besleniyor.Şimdi Rus uçakları Ramadi'yi de vurmaya başlarsa bu sefer hava sahası ihlalleri nerede olacak? Tabi ki Ürdün hava sahasında. 

Peki Rus uçakları Ramadi'ye vurmaya başlarsa ve IŞİD Irak'da da biterse ne olacak? Sıra Musul'a gelecek.

PKK/PYD ve Barzani hem Rusya hem de ABD ile flört ediyorlar. ABD'nin Yahudi kanadı PKK/PYD ile dayanışma isterken, diğer kanadı ile NATO açıkça "Türkiye vazgeçilmez" diyerek tarafını net olarak belli ediyor.

Barzani ise şu an hem Türkiye'yi satmak zorunda kaldı hem de ABD ile Rusya arasında. Gidip gidip geliyor. Seyrüsefer. Sonu hüsran tabi. Rakka'da süren operasyonlar IŞİD'i tekrardan Irak'a kaçırırsa ilk gidecekleri yer Musul ve Musul bu anlamda Ramadi'yi bile beklemeden öncelikli hale gelebilir.

Emperyalist devletler savaşlarını kendi evlerinde değil deplasmanda yapmayı tercih ederler. Kendi halkları zarar görmesin diye bunu isterler. Ve halklarına da bir sebep uydurur, propaganda ile yutturur ve istediklerini yaparlar. Örneğin ABD yıllarca ABD halkını "Eğer Ortadoğuya asker göndermezsek o bindiğiniz sekiz silindirli benzin motorlu araçlara binemezsiniz" diye kandırdı.
Oysa petrole bağımlı olmayan araçları yüz yıl önce yaptılar ve seri imalatını engellediler.Bunu da Yahudiler büyük İsrail için yaptılar. ABD, Ortadoğuda bulunmazsa büyük İsrail kurulamaz değil mi?

Tersinden giderek ispat edelim:
Zaten Ortadoğudaki tüm petrol kuyularının sahipleri ABD, İngiltere ve Fransa'daki Yahudilerdir. Zaten petrolü onlar çıkarıyor, onlar işletiyor ve tüm dünyaya kendi istedikleri fiyatlar ile onlar satıyorlar. Arap emirleri de aldıkları yüzde beşlik payla petrol zengini ünvanı reklamı yapıyorlar.
Arap şeyhlerinin tamamının petrol geliri ABD'nin toplam 27 tane olan petrol şirketlerinin tek sahibi Rockfellerin servetinin yarısı kadar yoktur. Petrol zaten onların ise askerin Ortadoğuda ne işi var? Ne gerek var? Petrol bahane, amaç Büyük İsrail'dir.