25 Ekim 2015 Pazar

AYETULLAH NEMR İÇİN İDAM KARARI ÇIKTI

SUUD YÜKSEK MAHKEMESİ AYETULLAH NEMR İÇİN VERİLEN İDAM CEZASINI ONAYLADI.



Şii din adamı için idama onay

Suudi Arabistan yüksek yargısının Şii din adamı Nemr Bakır en-Nemr hakkında verilen idam cezasını onayladığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Nemr'in avukatı Sadık el-Cibran, Ceza İstinaf ve Yüksek Mahkeme gibi ilgili mahkemelerin Nemr hakkındaki idam cezasını onayladığını belirterek, karara itiraz yolunun açık olmadığını söyledi.

Cibran, idam kararının Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in onayı olmadan uygulanmayacağını belirterek, "Eğer Kral onaylarsa karar uygulanır. Onaylamazsa karar dondurulur. Kral idam cezasını affederek, hapis cezasına dönüştürebilir veya tamamen affeder ve serbest bırakılır" diye konuştu.

Öte yandan Nemr'in kardeşi Muhammed en-Nemr de sosyal paylaşım ağı Twitter'da yaptığı açıklamada, kardeşi hakkında verilen idam cezasının onaylandığını doğruladı.

Konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan'da tanınmış Şii din adamlarından Nemr, 2011 yılında Bahreyn'deki gösterilerle eş zamanlı Katif kentinde düzenlenen rejim karşıtı protestolara öncülük etmiş, ardından 2012'de Suudi Arabistan tarafından kendisine yöneltilen "protestoları teşvik etmek, fitne çıkarmak, güvenlik güçlerine direnmek, ateş açmaya çalışmak" gibi suçlamalarla tutuklanmıştı. Ceza mahkemesinde yargılanan Nemr, 15 Ekim 2014'te idam cezasına çarptırılmıştı.



YORUM

Üstteki manşet Ayetullah Nemr'in idamının hemen yapılamayacağını gösteriyor. Bir yıl bekletilecek.

Tarihlere dikkat ettiniz mi?

15 Ekim 2014'de yerel mahkeme idam kararı veriyor. Ekim 2015'de üst mahkeme onaylıyor. Ve şimdi Suud Kralının onayı bekleniyor. Kral onay verdiği anda ertesi sabah idam gerçekleşecek. Prosedür böyle.Bu tarih de Ekim 2016 olabilir.

Biz en başından beri hadis yorumlarında geçen Hz.Mehdi'nin zuhuruna neden olacak Mekke'deki "İki Haşimi kardeşin infaz edilmesi" hadisesinde bahsedilen "İki Haşiminin" Şeyh Ayetullah Nemr ile kardeşi Muhammed Nemr olduğunu tahmin ediyorduk. Allahu Alem.

Eğer bu doğruysa her ikisi aynı anda infaz edilecek. Öyleyse şunu bekleyebiliriz:

Şimdi sıra Şeyh Muhammed Nemr'in yargı sürecinin de başlaması ve idam ile tamamlanması ve Kralın onayına kadar sürecek kısmın bir yılda bitirilmesidir.

Şeyh Ayetullah Nemr'in idam süreci Kralın onayına kadar tamamlandı ama infaz edilemeyecek. Kardeşi Muhammed Nemr de yargılanacak ve idam kararı verilecek. Kralın onayına sunulduğunda kral her iki kardeşin birden infaz kararını aynı anda verecek. Ve infaz gerçekleşecek.Ekim 2016 Allahu alem.

İşte bu olay hadis yorumlarına göre Medine'de normal bir hayat yaşayan ve daha önce üç defa kendisinin Mehdi olduğu iddia edilerek biat edilmek istenen ve hepsini de reddeden Hz.Mehdi AS'a Allah CC tarafından Mehdilik görevinin verildiği gün olacak İnşallah.

Bu olay yani idam olayları işte bunun için çok önemli.

Aslında Şeyh Ayetullah Nemr'in idam süreci bu kadar sürmezdi ve çoktan infaz edilirdi ancak alt manşet nedenini çok iyi açıklıyor. İran; "Şeyhi asarsanız vururuz" diye açıkça Suud'u tehdit etti. Yargı süreci de bu yüzden yavaşlatıldı. Şimdi sonuçlanmasındaki neden ise Suud'un son zamanlarda Yemen'de çok ağır darbeler yemesinden kaynaklanıyor. Hıncını bunların sorumlusu İran'dan bu şekilde almaya çalışıyor.

Bu işin sonu Suud için hüsran ama tüm İslam alemi için güzel olacak İnşallahu Allahu Ekber.