8 Ekim 2014 Çarşamba

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE BİR UYARI GELEBİLİR

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE BİR UYARI GELEBİLİR




Rusya Dış İşleri Bakanı Lavrov, Suriye'ye kara harekatı ve tampon bölge konusunda uyarmış. Suriye'de rejim değişikliğine şiddetle karşı çıkmış.

Diplomatik olarak bu uyarılar uluslararası sorunlarda her zaman yapılır. Yapan da yapılan da alışıktır.

Fakat işin ciddiyetini ortaya koymak için genelin gözlerinden uzak gizli mesajlar da verilebilir.

Bize göre Rusya şimdi Türkiye'ye "Rusya'nın çok ciddi olduğunun mesajını veren" bir eylem yapacak.

NE YAPABİLİR?

Mesaj Suriye için ve Suriye rejimi için verilecek. Tampon bölge ve kara harekatı için verilecek.

Öyleyse bir savaş uçağımıza ateş açılması yerine Suriye'de bulunan bir zırhlı aracımızı YANLIŞLIKLA imha edebilirler. 

Böyle bir zırhlı aracımız Suriye'de yok. O zaman Süleyman Şah Türbesine yasal çerçevede gidip gelen araçlarımız hedef olabilir.

Önce vururlar, sonra Esad "Yanlışlıkla biz yaptık, IŞİD'e ait sandık" diyerek üslenebilir. Mesaj tamam olur.

Ne zaman olabilir? 

Tampon bölgeyi konuşmak için ABD'liler gelecek ya, işte o sıralarda. 


Kahraman Ordumuzun güzel subayları dikkatli olsunlar İNŞAALLAH.

HDP' NİN YARIN YAPACAĞI BASIN AÇIKLAMASI

HDP' NİN YARIN YAPACAĞI BASIN AÇIKLAMASI



Selahattin Demirtaş, yarın Diyarbakır'da çok önemli bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.Basının ilgisi büyük. Manşetlere de yansımış.

PEKİ NE DİYECEK DEMİRTAŞ?

Onlardan önce yazıverelim İnşaallah:

Uzun bir konuşma yapacak. Açılım sürecine nasıl gelindiğini, açılımın hükumet ve AKP tarafından nasıl engellendiğini,PKK' nın üzerine düşenleri yaptığını,hiç şehit cenazesi gelmediğini,anaların ağlamadığını ama AKP'nin açılım sürecinde üzerine düşen görevleri yapmamakta ısrar ettiğini, oyaladığını,kendilerinin ısrarla somut adımları beklediklerini ama cevap alamadıklarını anlattıktan sonra lafı Kobani'ye getirecek.

Tüm uluslararası kamuoyunun Kobani'de yaşanan insanlık zulmüne! karşı Türkiye'den adım atmasını istemesine rağmen AKP' nin ısrarla Kobani'nin düşmesini istediğini,Kobani'deki anaların ağlamasına sessiz kaldığını,bununla da yetinmeyerek insanlık düşmanı IŞİD'e gizliden destek vererek açılımı bitirdiğini, Cumhurbaşkanı R.T.Erdoğan'ın da "Bizim için IŞİD ile PKK aynıdır" sözünün bardağı taşırdığını ve haklı olarak Kürt halklarını tüm vilayetlerde sokağa döktüğünü, sokaklarda yaşanan tedhişin sorumlusunun kesinlikle AKP ve R.T.Erdoğan olduğunu ilan ederek aşağıdaki taleplerini sıralayacak:

"Kürt halkı, açılımın sürmesini ve Türklerle birlikte kardeşçe yaşamayı istiyor ancak karşı tarafın da artık icraat yapması gerekiyor, sabrımız taştı" diyecek.

"Bu bağlamda 15 Ekim (Veya 30 Ekim) tarihine kadar önder Apo (İt demek istiyor) serbest bırakılmazsa,Güneydoğudaki güvenlik güçleri demokratik hakkını kullanan halkı tacizden vazgeçip şehir (veya ilçe) dışına çıkarılmazsa parti yönetimimizi toplayacağız ve HDP'nin TBMM'den çekilmesi konusunu karara bağlayacağız." DİYECEK... 

Bayrak indirme ve Atatürk heykellerinin yakılması konusunun da provokasyon olduğunu kapıları tamamen kapatmamak adına araya sıkıştıracak.


DİYECEK DE:

Partilerinin de, PKK'nın da tamamen ABD ve İsrail'in emrinde olduklarını, gerek ABD'ye davet edilerek, gerekse de ABD'liler geldiğinde sürekli olarak görüşüp Türkiye' yi bölmek için,Kürt halkının tamamını PKK'lı yapmak için,Kürt halkını sokağa döküp ayaklanma yaptırmak ve Türk-Kürt iç savaşı çıkarmak için EMİR VE TALİMATLAR ALDIKLARINI HİÇ SÖYLEMEYECEK.