9 Aralık 2014 Salı

ABD' NİN ADANA KONSOLOSU RAHAT DURMUYOR

ŞAMİL TAYYAR ABD' NİN ADANA KONSOLOSUNUN FAALİYETLERİNİ ANLATMIŞ




AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza'yla ilgili bomba bir iddiada bulundu.

Beyaz Tv ekranlarında Erkan Tan'ın modere ettiği'Son Söz'programında konuşan Şamil Tayyar, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza'nın ne zaman Gaziantep'e gelse ardından olay çıktığını öne sürdü.

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza'nın Türkiye'den gönderilmesi gerektiğini söyleyen Tayyar şunları söyledi;

İNCE BİR İŞÇİLİK YAPIYOR

ABD Büyükelçiliği, Gaziantep'te Suriyeli muhaliflerin kaldığı bir binayla ilgili bir açıklama yaparak buranın riskli olduğunu ve buraya saldırı yapılabileceğini açıkladılar. Bununla beraber çok ince bir işçilik yapıyorlar.

HER GİDİŞİNİ ARDINDAN OLAY ÇIKIYOR

ABD Adana Konsolosu sürekli olarak Gaziantep'te, Şanlıurfa'da ve çevre illere gidiyor. Ve ne zaman oraya gelse, ardından olay çıkar. HDP ve PKK'lılarla sıkça görüşür. Gaziantep'teki bazı STK ları harekete geçirmeye çalışarak, bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar ve tahrik ediyorlar.

TÜRKİYE'DEN GÖNDERİLMESİ LAZIM


Üzülerek görüyorum ki, ABD Adana Konsolosu'nun o bölgedeki ziyaretlerine ilişkin sağlam bir takip yapmıyor. Aynı durum ABD'de olsa bu durum böyle olmazdı. Bizim bu konuda bir istihbarat zafiyetimiz var. ABD Adana Konsolosunu mümkünse o bölgeye sokmasanız. Hatta Türkiye'den göndermeniz lazım. Eğer siz bir ülkenin iç ilişkilerini karıştıracak faaliyetlerde bulunuyorsanız, istenmeyen adam ilan etmeniz lazım.

TEK CÜMLELİK YORUM: BU KONSOLOSUN FAALİYETLERİNİ ABD BİLMİYOR MU?