2 Ekim 2014 Perşembe

TÜRKİYE İÇİN KRİTİK TARİH

TÜRKİYE İÇİN KRİTİK TARİH





ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, TBMM’de kabul edilen Suriye ve Irak tezkeresinden memnun olduklarını belirtirken, Amerikan Dışişleri’nin özel IŞİD temsilcileri emekli Orgeneral John Allen ve yardımcısı Büyükelçi Brett McGurk’ün de, önümüzdeki hafta Ankara’nın koalisyona sağlayacağı askeri katkıları görüşmek üzere Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Ziyaret sırasında İncirlik NATO Üssü’nün IŞİD mücadelesine sağlayabileceği katkıların ağırlıklı yer tutacağı öğrenildi.

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre, ABD ve Türkiye arasında IŞİD’e karşı mücadele için müzakereler devam ederken, Psaki, günlük basın toplantısında tezkere konusunda şunları söyledi:


“Türkiye ile yakın temas halindeyiz. Türk askeri harekâtına izin veren Parlamento kararından memnuniyet duyuyoruz. Irak ve Suriye’deki IŞİD tehdidine karşı koymadaki işbirliğimizi ilerletmeyi ele almak için Türk uzmanlarla birçok üst düzey görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler devam edecek. Bu işbirliğini güçlendirmeye bakacağız.”

ABD MEMNUN. DİĞER AÇIKLAMALAR:

Bir Alman Generali: "Türkiye, Suriye yönetiminden izin almadan Suriye'ye girerse NATO üyesi olarak yardım etmemiz gerekmez."

İran Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin Suriye veya Irak'a girmesi bölgedeki olayları çok daha vahim hale getireceğinden çok tehlikeli ve Türkiye girmemeli anlamında açıklama yapmış.

İran'ın eski Dış İşleri Bakanı Ali Laricani ise isim vermeden koalisyona destek veren ülke yöneticilerinin ABD tarafından; işleri bittiğinde Saddam gibi satılacağını açıklamış.

IŞİD tezkereye karşı çıkıyor. PKK ve PYD ile savaşan Türkiye'nin düşmanları ile dost olup IŞİD ile savaşmak için tezkere çıkarmasını hem şaşkınlıkla karşılıyor hem de artık AKP aleyhine döndüğünün sinyallerini veriyor. BOP eşbaşkanı kelimesine ilaveten batı işbirlikçisi koalisyon üyesi ifadelerine yer veriyor.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Başkanı Salih Müslim de tampon bölgeye şiddetle karşı çıkıyor.Uçuşa yasak bölgeye de karşılardı. ABD'nin açıklamaları da PKK-PYD paralelinde.

Ahmet Davutoğlu ise " Kobani düşerse gerekeni yaparız" mahiyetinde açıklamalar yaptı.Demirtaş'a PYD ile görüşeceğini de söylemiş ve destek vaad etmiş.(Demirtaş'ın açıklaması)

AMA KOBANİ DÜŞMEK ÜZERE.
IŞİD ŞU AN KOBANİ'DE.

Kobani'nin dış mahallerinde bulunan ileri karakol mahiyetindeki PYD-PKK mevzilerini IŞİD işgal etti.İşgal ettiği mevzileri PKK lılar bırakıp Kobani'nin içlerine kaçmışlar.Kaçamayanları öldürdükleri videoları da yayınlıyorlar.Kaçan PKK lıların bıraktıkları mevzilerdeki görüntüler ise çok ilginç. PKK-PYD'liler mevzilerde içki içiyorlarmış.Videolarda var ve düzmece değil herkes görebilir.Yani içkiyi SARHOŞ CESARETİ almak için içtikleri gün gibi ortada.

Bunu şunun için yazdık:
Bir tarafta içki içip cesarete gelen ve zoru görünce kaçan PKK-PYD'liler ile diğer tarafta Allahu Ekber diye bağırarak daha cesur davranıp PKK'lıları önüne katıp kaçıranlar savaşıyor ve bu görüntüler internette dolaşıyor. İzleyen ne düşünür?

IŞİD,Kobani'nin kenar mahallelerine girdi. Yani şu an KOBANİ'de şehir içi savaşları yapılıyor.PKK-PYD'liler yine kaçacak ve Türkiye'ye sivillerle birlikte doluşacaklar. Ne zaman? Bayram bitmeden bu iş biter.

BAŞBAKANIMIZIN DA AÇIKLAMALARI VAR: "KOBANİ DÜŞERSE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ."

ABD'liler tezkere için neler yapılabilir konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gelecekler.
Ya Kobani onlar gelmeden önce düşerse?

TÜRKİYE İÇİN KRİTİK TARİH KOBANİ'NİN DÜŞECEĞİ GÜN DEĞİL ABD'LİLERİN TÜRKİYE'DEN AYRILACAKLARI GÜNDÜR.

TÜRKİYE, CUMHURİYET TARİHİNİN EN KRİTİK ALTI AYINA GİRMİŞTİR.

TÜRK'LÜĞÜ BİZE RABBİMİZ VERDİ, İSLAM'I KENDİMİZ SEÇTİK
NE MUTLU BEDENİM TÜRK, RUHUM İSLAM'DIR DİYENE
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 

YA RABBİ BİZ SENİ ÇOK SEVDİK SEN DE BİZİ SEV
NE CEPHEDE İÇKİ İÇTİK, NE ALLAHU EKBER DİYEREK KULUNU KESTİK
SENİN EMRİNE GİRDİK, SENİN RIZAN İÇİN CENK ETTİK
ZULMETMEDEN ŞEHİD OLDUK CENNETİNİ HAK ETTİK
KABUL BUYUR YA RABBİ KABUL BUYUR