11 Ekim 2014 Cumartesi

BARZANİ: "ÖNCE IŞİD, SONRA BAĞIMSIZLIK"

BARZANİ: "ÖNCE IŞİD, SONRA BAĞIMSIZLIK"




Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunun gündemden kalkmadığını ancak şimdiki önceliğin IŞİD'le mücadele olduğunu ifade etti.

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ MÜCADELEYİ SONLANDIRMAK"

Skynews Arapça'ya konuşan Barzani, bağımsızlık referandumu ve 140'ncı madde kapsamında başta Kerkük olmak üzere "sorunlu bölgeler"de yapılması öngörülen referandum konusunda şöyle dedi: "Kürtler hiçbir zaman referandumdan vazgeçmeyecek. Bu konu, gündemimizdeki önemli yerini koruyor. Ancak şimdi bildiğiniz gibi IŞİD teröristleriyle mücadele ediyoruz. Öncelikli hedefimiz bu mücadeleyi sonlandırmak."

YARDIM ULAŞTIRILAMIYOR

Başka bir soru üzerine, Rojava'nın Kobani kentinin kuşatma altında olduğunu vurgulayan Barzani, bu nedenle yardım ulaştıramadıklarını dile getirdi. Kobani halkı ve YPG savaşçıları konusunda duyarsız olmadıklarını vurgu yapan Barzani, uluslararası toplumun imkan sağlaması halinde havadan yardım ulaştırmaya hazır olduklarını bildirdi.

Barzani, IŞİD Erbil'e yaklaştığında Türkiye'den daha fazla destek beklediklerini de belirtti.

KERRY İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Mesud Barzani, ayrıca dün akşam ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, telefon görüşmesinde IŞİD kuşatmasındaki Kobani değerlendirildi.

Açıklamaya göre, ABD ile Kürdistan Bölgesi'nin IŞİD'e karşı mücadelede bundan sonra neler yapacağı da ele alındı.

SAFA ASYA'NIN YORUMU

Kobani'de, Barzani'nin önündeki PYD-PKK engelleri kaldırılıyor. Ayrıca IŞİD 'yenilmesi imkansız düşman savaşçılar ordusu' olarak markalanıyor. Biz bu markalanmayı "Saddam'ın Kıyamet Topu var, Saddam ABD'yi de yener" yaygaralarından da hatırlıyoruz.

Sonra sıra Barzani'nin sahte kahraman yapılmasına gelecek. ABD havadan, Barzani karadan IŞİD'i Musul'dan çıkarıp, Kerkük'ten tamamen uzaklaştırıp KÜRT DEVLETİ ilan edecekler.

"Kobani'de bile IŞİD'e karşı kimsenin yapamadığını Musul'da Barzani yaptı" diye de full reklamını yapıp tüm dünyaya "Barzani Kürt Devleti'nin başkanı olmayı hak etti" diyecekler.Şerefsiz emperyalist liderlerden ve uşaklarından kutlama mesajları yayınlanacak. 

Irak Merkezi Hükumeti korkacak (!)
Türkiye kamuoyu şaşkın kalacak (!) 
Suriye "O iş bitti" diyecek (!)
Ve Türkiye'deki,Suriye'deki Kürtler Barzani'yi lider belleyecek.

PLANLANAN ŞEREFSİZ OYUN BUDUR.

ANCAK HADİS YORUMLARINA GÖRE:ALLAHU ALEM

Irak Ordusu, Rusya ve İran'ın desteğiyle ABD'nin kuklası olan Barzani' ye Kuzey Irak'ı mezar yapacak.Hadis yorumlarında geçen Karkısa Savaşı bu savaştır. Bu savaş taşeronların son; 3.Dünya Savaşının ise ilk büyük savaşıdır.

Irak Merkezi Hükumeti bu savaşı kazandığı için ABD ve müttefikleri hemen arkasından Suriye' yi işgal edecekler.

Türkiye Suriye'ye girmeyecek çünkü Suriye Ürdün'de bulunan koalisyon ordusu tarafından işgal edilecek diye önceden yazmıştık. Bu da gerçekleşiyor.

Türkiye girmeyeceğini açıkladı ve ABD Dış İşleri Bakanı'da kendi kamuoyuna"Kürtler, Türkleri istemiyor" bahanesiyle (!) ilan etmiş oldu.

Tekrar tekrar yazıyoruz.
Türkiye ne Suriye'ye, ne de Irak'a asla GİRMEMELİDİR .

ÇÜNKÜ YUNANİSTAN İLE SAVAŞACAĞIZ. 
KIBRIS, EGE VE TRAKYA'DA HER TÜRLÜ ASKERİ HAZIRLIKLARIMIZI ONA GÖRE YAPALIM İNŞAALLAH.

NOT: Türkiye Suriye'ye niçin girmeyecek? Tezkere olmasına rağmen ve ABD, Suriye'yi işgal etmek ve bu işgali de Türkiye'den yapmak istemesine rağmen neden Ürdün'den yapmak zorunda kalacak? Bu iki sorunun cevabı mahrem olduğu için maillere yazacağız İnşaallah.

ALLAHU ALEM ALLAHU ALEM ALLAHU ALEM