5 Haziran 2015 Cuma

SURİYE 7 HAZİRANA KİLİTLENDİ

SURİYE ORDUSU, İDLİP'E SALDIRMAK İÇİN 7 HAZİRAN SONUÇLARINI BEKLİYOR


SURİYE'DE MEVCUT DURUM ŞU

IŞİD, Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e kadar olan bölgeyi Türkmenler ve Araplar'dan temizleyerek sadece Kürtlere ait bir bölge yapmak için işgallerine devam ediyor. ABD ve müttefikleri IŞİD'in girdiği veya gireceği yerleri ara sıra IŞİD'i de vurarak sivil halkı kaçıracak şekilde bombalıyor. Türkmenler ve Araplar karadan saldıran IŞİD'den ve havadan bomba yağdıran ABD'den kaçıyorlar. Kürtlerin yaşadığı bölgelere ise saldırı yok. IŞİD dozer görevi görüyor ve aldığı yeri arkasından PYD'ye bırakıp geçiyor.Gerçek bu. Sonradan düzelecek ABD politikası şimdilik bu şekilde sürüyor.

El Nusra ve Ahrarur Şam gibi örgütler ise (Yeni adlarıyla Fetih Ordusu) İdlib'i ve çevresini ele geçirdiler. Suriye'nin bölgede bulunan güçleri çekilmek zorunda kaldı.

Çekilenlerden bir askeri yetkili "Bir Suriye askerine karşılık elli muhalif vardı. Taktik gereği geri çekildik" iddiasında bulundu. 

Bunun üzerine İran'dan Suriye'ye askeri birliklerin geldiği ajanslara düştü.sayıları bilinmiyor.Yedi bin ila yirmi bin arasında rivayetler dolaşıyor.Başlarında Kasım Süleymani var.

Suriye Ordusu da İdlib yakınlarına yığınak yapmış.Şu an Türkiye'de yapılacak olan 7 Haziran Seçim sonuçlarını bekliyorlar. Seçim sonuçları Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirecek bir şekilde gerçekleşirse taarruzdan vazgeçilerek Türkiye ile mutabakat aranacak.Yok eğer yine AKP iktidarı olursa 10 Haziran'da İdlib kan gölüne dönecek. (10 Haziranda Türkiye'deki siyasi tablo belli olacağından) Deyr Ez Zor ile Rakka kentlerinde de çok büyük saldırılar olabilir.Tabi bunlar bizim şahsi tahminimiz.

Ama pek çok tahminimiz de aynen çıktı.

Evet Suriye yeniden Irak ve Yemen'in önüne geçerek bölgedeki en sıcak ülke oldu.Bu üç ülkeden ilk önce istikrara kavuşan ülke de Yemen olacak.O nedenle Yemen'de de yakında büyük gelişmeler bekliyoruz.

Yarın ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez.Bunlar stratejik analizlerdir.Her şeyin en doğrusunu sadece Allah cc bilir.

TÜRK-YUNAN SAVAŞI'NIN NEDENİ OLUŞUYOR

TÜRK- YUNAN SAVAŞI İLE İLGİLİ ÖNGÖRÜLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR ALLAHU ALEM



Önceki yazılarımızda Türk-Yunan Savaşının nedeninin Yunanistan'ın Rusya'ya yaklaşması olacağını ifade etmiştik. Hatta Almanya Yunanistan'ı gayet iyi idare ederken bile bunun fazla sürmeyeceğini ve Yunanistan'ın AB'den çıkacağını ve Rusya'ya yaklaşacağını anlatmıştık.Bunun da Türk-Yunan Savaşına neden olacağını iddia etmiştik. Delil olarak da 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı öne sürmüştük.

Evet bu öngörüler hiç sapma olmadan gerçekleşiyor. Çipras bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşüyor. Görüşmelerin devamı gelecek.Rusya Yunanistan'dan Ege'de Askeri Hava ve Deniz Üssü isteyecek ve karşılığında da Yunanistan'ın AB'ye olan 6 Milyar Euroluk taksidini ödemeyi taahhüt edecek.(Ya da "Boş ver ödeme. Alsınlar da görelim" diyecek.Ya da AB ülkelerinin zaten Rusya'ya borçları varsa mahsup ettiriverecek.) 

Yani Yunanistan adım adım Rusya'ya kayıyor ve bu ABD ve AB için savaş sebebi.Tabi Türkiye'yi de doğrudan ilgilendirecek ve rahatsız edecek bir gelişme.

Türkiye şu an Suriye'den daha öncelikli olan bu konuya önem vermeli ve hazırlıklarını tamamlamalıdır.

Peki böyle bir gelişme Türkiye'nin iç sorunlarını nasıl etkileyecek?

Zaten şu anda ABD'de Türkiye için fikir ayrılığı yaşayan iki klik var.

Bunlardan Siyonist Yahudilerin kontrol ettiği Neoconlar; bir an önce Türkiye'de iç savaş çıkartılıp Kürt Devleti kurulup İsrail'e bağlanmasını istiyor. Bidon kafa Barzani'ye "Bağımsız Kürdistanı ikimizde göreceğiz" derken bunların sözcülüğünü yaptı.Ama şu an için ikinci kliği aşamadılar ve bu yüzden "Şimdi değil, sonra" mesajıyla Barzani'yi gönderdiler.

İşte bu ikinci klik ABD'nin her an Rusya ile dehşetli bir savaşa girebileceğini öngörerek "Ortadoğu'da güçlü bir Türkiye ABD'nin olmazsa olmaz müttefikidir" düşüncesiyle Türkiye'yi kısa vadede -yani Rusya tehdidi varken- bölmek istemiyor.Ama Yahudilerin bu planlarını da daimi olarak reddedemiyorlar ve "Zamanı değil" diyerek hepten silip atmıyorlar.


Bu kliklerin ABD'deki yerleşim biçimleri de çok iç içe.
ABD Başkanı ikinci klikde iken yardımcısı birinci klikde,onun yardımcısı ise yine ikinci klikde olabiliyor.

Rusya tehdidinin gerçek mahiyetini ve blöf olmadığını gördükleri anda Kürdistan projesi de hepten rafa kalkacak. 

O anda PKK ve sempatizanları da tıpkı Yunanistan gibi ABD'den Rusya'ya kayacaklar ama bu da sonları olacak.

Müslüman Kürtler ise Kahraman Ordunun yanında yer alarak zaferden zafere koşacaklar İnşallah.

Suriye'de çok kritik bir noktaya gelindi ve Suriye Ordusu 7 Haziran'da yapılacak seçim sonuçlarını bekliyor.Bunu sonraki yazıda yazalım İnşallah.