5 Haziran 2015 Cuma

SURİYE 7 HAZİRANA KİLİTLENDİ

SURİYE ORDUSU, İDLİP'E SALDIRMAK İÇİN 7 HAZİRAN SONUÇLARINI BEKLİYOR


SURİYE'DE MEVCUT DURUM ŞU

IŞİD, Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e kadar olan bölgeyi Türkmenler ve Araplar'dan temizleyerek sadece Kürtlere ait bir bölge yapmak için işgallerine devam ediyor. ABD ve müttefikleri IŞİD'in girdiği veya gireceği yerleri ara sıra IŞİD'i de vurarak sivil halkı kaçıracak şekilde bombalıyor. Türkmenler ve Araplar karadan saldıran IŞİD'den ve havadan bomba yağdıran ABD'den kaçıyorlar. Kürtlerin yaşadığı bölgelere ise saldırı yok. IŞİD dozer görevi görüyor ve aldığı yeri arkasından PYD'ye bırakıp geçiyor.Gerçek bu. Sonradan düzelecek ABD politikası şimdilik bu şekilde sürüyor.

El Nusra ve Ahrarur Şam gibi örgütler ise (Yeni adlarıyla Fetih Ordusu) İdlib'i ve çevresini ele geçirdiler. Suriye'nin bölgede bulunan güçleri çekilmek zorunda kaldı.

Çekilenlerden bir askeri yetkili "Bir Suriye askerine karşılık elli muhalif vardı. Taktik gereği geri çekildik" iddiasında bulundu. 

Bunun üzerine İran'dan Suriye'ye askeri birliklerin geldiği ajanslara düştü.sayıları bilinmiyor.Yedi bin ila yirmi bin arasında rivayetler dolaşıyor.Başlarında Kasım Süleymani var.

Suriye Ordusu da İdlib yakınlarına yığınak yapmış.Şu an Türkiye'de yapılacak olan 7 Haziran Seçim sonuçlarını bekliyorlar. Seçim sonuçları Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirecek bir şekilde gerçekleşirse taarruzdan vazgeçilerek Türkiye ile mutabakat aranacak.Yok eğer yine AKP iktidarı olursa 10 Haziran'da İdlib kan gölüne dönecek. (10 Haziranda Türkiye'deki siyasi tablo belli olacağından) Deyr Ez Zor ile Rakka kentlerinde de çok büyük saldırılar olabilir.Tabi bunlar bizim şahsi tahminimiz.

Ama pek çok tahminimiz de aynen çıktı.

Evet Suriye yeniden Irak ve Yemen'in önüne geçerek bölgedeki en sıcak ülke oldu.Bu üç ülkeden ilk önce istikrara kavuşan ülke de Yemen olacak.O nedenle Yemen'de de yakında büyük gelişmeler bekliyoruz.

Yarın ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez.Bunlar stratejik analizlerdir.Her şeyin en doğrusunu sadece Allah cc bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.