10 Haziran 2014 Salı

TAŞERONLAR SAVAŞIYOR

TAŞERONLAR SAVAŞIYOR AMA

IŞİD Musul'u, Selahattin'in Tuzhurmatu İlini işgal etti. Kerkük'ün işgali an meselesi.

Irak ve özellikle Suriye taşeron birliklerle dolu ve her birinin patronları sahada onları birbirleriyle savaştırıyor.

Ancak bir taşeronun diğerlerine ezici bir üstünlük sağlaması her şeyi alt üst edebilir ve taşeronlar yerine patronlar sahaya inmek zorunda kalabilir.

IŞİD konusunda çok fazla yazılabilecek, bir o kadar da yazılamayacak şeyler var. Kısaca iki resim ve Irak Meclis Başkan'ı Nuceyfi'nin bir açıklaması ile düşünceleri zorlayalım.



Bu iki resim çok yeni ve Musul'u ele geçiren IŞİD birliklerinin Musul'daki görüntüleri. Dün Musul'da çekilmiş.

Şimdi iki resim arasındaki farklara çok dikkatli bakınız..

İşte ikinci resim:



İki resim de aynı gün yani dün çekilmiş.İki resimde de IŞİD' liler var.İki resimde de silahlı kişiler sivil kişiler.

AMA BİRİNCİ RESİMDEKİ IŞİD MİLİTANLARI GERÇEK SİVİLLER YANİ GÖNÜLLÜ SİVİLLER OLMASINA KARŞIN İKİNCİ RESİMDEKİLER KESİNLİKLE SİVİL DEĞİLDİR VE BUNLAR ÖZEL TİMDİR. ŞİMDİ RESİMLERE TEKRAR BAKINIZ LÜTFEN.

Bu özel birlikler önden direnişi kırıyor, savaşı kazanıyor, ele geçirdikleri yerleri de birinci resimdeki yardımcılarına emanet ediyor, onlar da IŞİD adına kurtarılmış bölgenin bekçiliğini yapıyorlar.

Şimdi de NUCEYFİ'nin açıklamasına gelelim: 

Irak Meclis Başkanı Nuceyfi  dün Irak'ın genelinde seferberlik istedi ve IŞİD'e karşı savaş çağrısı yaptı.Ayrıca IŞİD'in arkasında büyük bir devlet olduğunu ama şimdi açıklayamayacağını belirtti.

Nuceyfi'nin tahmini doğru da olabilir yanlış da. Doğrusunu bir ay sonra yazmamız daha uygun olur ama yanlışını hemen yazalım:

IŞİD Zerkavi tarafından kuruldu. El Kaide'ye bağlandı. İlk kurucuları Saddam'ın subayları. Ancak Suriye karıştıktan sonra Rakka merkezli kurulan IŞİD Irak'taki IŞİD'ten daha hızlı gelişme gösterince Irak IŞİD'ine de sahip oldu.Öyle ki Suriye IŞİD'i Irak IŞİD'inin 30 liderini öldürerek Irak IŞİD'inin de kontrolünü tamamen eline geçirdi.Gerekçeleri Irak IŞİD'inin başarısız olmasıydı.Bu olay yenidir.

Liderleri beş defa değişti ve her değişme taşeron örgütün kontrolünün de el değiştirmesine neden oldu.
Süfyan'ın Ordusu olarak kuruldu ama Süfyan'ın Ordusu olarak kalıp kalmayacağı bir kaç ay sonra belli olacak.
Hadis yorumlarında bildirilen Karkısa'da Mervanilerle Abbasiler arasında yapılacak olan ve 100 bin kişinin öleceği savaş şu an çıkmak üzeredir ve bu savaşta Mervanileri IŞİD, Abbasileri de Irak Merkezi Hükümeti temsil etmektedir Allahu Alem.

Bu olayın ikinci bir açıklaması daha vardır ki o da şu sorunun cevabına bakar:
Acaba Barzani IŞİD ile savaşı göze alır mı? Kuzey Iraktan  çelişkili açıklamalar geldi. Bir açıklama "hazırız, Barzani'den emir bekliyoruz" derken. Barzani "Merkezi Irak Yönetiminden izin istiyoruz" dedi. Irak Merkezi yönetimi zaten genel seferberlik ilan etmiş. Bunlar çelişki teşkil ediyor.

Biz yine hadis yorumlarına göre ikinci açıklamayı yapalım.

Eğer Barzani IŞİD ile savaşırsa bu savaşın sonucuna göre Mervanilerin kim olduğu ortaya çıkar. IŞİD kazanırsa Abbasilerle savaşacak olan Mervaniler IŞİD olur. Yok eğer Barzani kazanırsa Abbasilerle savaşacak olan Kürtler olur ki bu da ikinci ihtimaldir.

Yani Mervaniler Emeviler de olabilir Kürtler de.Ama Abbasoğlulları bellidir ve Irak Merkezi Hükümetidir.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz:

IŞİD'in Musul,Selahaddin ve Kerkük işgalleri mutlaka büyük bir savaşa neden olacak ve o da KARKISA savaşı olacaktır Allahu alem. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.