5 Temmuz 2015 Pazar

RUSYA'NIN NÜKLEER SİLAH KULLANMA ŞARTI

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI, NÜKLEER SİLAH KULLANMA YETKİLERİNİ AÇIKLADI



Rusya Savunma Bakanlığının Nükleer Silahlardan sorumlu birim başkanlığı kendilerine verilen nükleer silah kullanma şartlarını açıkladı. Yani yetkiyi almışlar.

İşte o şartlar:

Eğer her hangi bir ülke Rusya'nın ikili savunma anlaşması yaptığı bir müttefikine karşı Nükleer Silah kullanırsa Rusya da kullanacak. Kime ya atana ya da atanın bir müttefikine. Yani ya ABD'ye ya da ABD'nin bir müttefikine karşı kullanacak. Eğer Rusya'nın bir müttefikine karşı nükleer değil de konvansiyonel bir saldırı yapılırsa Rusya da konvansiyonel bir karşılık verecek ama nükleer silah kullanmayacak.

İkinci şartları ise çok daha tehlikeli. 
Eğer her hangi bir ülke, doğrudan Rusya'ya karşı nükleer ya da konvansiyonel bir saldırı yaparsa işte o zaman Rusya doğrudan nükleer karşılık verecek. Yani Rusya'ya saldırı nükleer savaş anlamına geliyor. 

Bu ne demek?

Nükleer müzakerelerin çıkmaza girdiği şu günlerde ABD, İran'ı vurmak isterse Rusya ne ile vurduğuna bakacak.Eğer konvansiyonel bir saldırı olursa Rusya da misliyle yani konvansiyonel karşılık verecek. Ama ABD, İran'a nükleer saldırı yaparsa işte o zaman Türkiye de risk altında demektir. Çünkü Rusya o zaman nükleer silah kullanacağını açıklıyor. Ya ABD'ye vuracak ya da ABD'nin bir müttefikine karşı kullanacak. Türkiye de ABD'nin müttefiki olduğundan risk altındadır.

İkinci husus eğer Avrupa'dan ya da Ukrayna'dan ya da Baltık Cumhuriyetlerinden Rusya'ya karşı doğrudan bir saldırı yapılırsa o zaman Rusya "Avrupaya nükleer bomba yağdırırım" tehdidi savuruyor.

Evet. Rusya'nın nükleer silah kullanma şartları ve ilgili birimine verdiği yetkiler başta ABD olmak üzere onun müttefiklerine de bir TEHDİTTİR. Hem de Nükleer bir tehdit.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.