11 Temmuz 2015 Cumartesi

ABDULLAH GÜL DIŞ POLİTİKAYI ELEŞTİRDİ

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir iftar programında Türkiye'nin dış politikasını yorumladı.



İstanbul'da Dostluk Derneği'nin iftar etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'la aynı masada oturan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iftar sonrası kürsüden Türkiye'nin dış politikasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Mısır'dan Libya'ya ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, tekrar Türkiye'nin ilham olacağı bir duruma gelmeliyiz, ifadelerini kullanan Gül, "Ortadoğu politikamızı gözden geçirmekte fayda var," dedi.

Abdullah Gül, Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında şunları söyledi:


"Henüz Ortadoğu'da Filistin meselesi çözülmemişken, kalıcı barış sağlanmamışken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olması gerçekten çok acıdır. Bu bakımdan inanıyorum ki; Türkiye olarak bu ülkelere yardımcı olmak durumundayız. Bunun için de şüphesiz ki; hepsiyle ilişkimizi geliştirmeliyiz. Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası, Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz."

YORUM

PEKİ BUNU NEDEN YAPTI?

Bize göre bu açıklamalar Türkiye'nin daha doğrusu AKP'nin yanlış olan Suriye ve Ortadoğu politikalarından döneceğine işarettir. Başka neye işarettir?

R.T. Erdoğan'ın yanlış olan politikalarından dönebilmek ve AKP'yi yeniden güçlü yapabilmek için Abdullah Gül'ü devreye sokması ve bir nevi Putin- Mendeyev harekatının işaretidir.

Daha açık yazarsak AKP seçim öncesi yapacağı kongrede yeniden Abdullah Gül'ü Genel başkan yapacak. Tabi bu plan şimdiki plan.Sonradan değiştirecek gelişmeler olur mu, şu an için belli değil.

YA DA

Milli Devlet (Askeriyle, Polisiyle, MİT'iyle, Yargısıyla, Üniversiteleriyle, tüm bürokratlarıyla ve üst düzey yöneticileriyle) yanlış olan Ortadoğu politikalarından AKP'yi de tamamen harcamadan bu şekilde dönülebileceğini telkin eti.

Bir başka gelişme Fuat Avni konusundaydı. CHP'li milletvekili Fuat Avni'nin ABD gizli servisi NSA olabileceğini hatta olduğunu iddia etti.

Şahitsiniz,biz daha önce yazmıştık. "Fuat Avni ABD'nin tam kendisidir. NSA (CIA,FBI üst kuruluşu) Fuat Avni'yi Tunus'daki Arap baharını Facebook, Twitter'de başlattığı gibi Türkiye'de de Kürt baharını başlatmak için kullanıyor" demiştik. Bazı doğru bilgilerin arkasından provokatif ve yalan dolanlar da gelecek demiştik. Bu konuda da görevimizi yaptık İnşallah.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.