21 Mart 2015 Cumartesi

KURTLAR VADİSİ DE AHİR ZAMANI İŞLEMEYE BAŞLADI

KURTLAR VADİSİ PUSU DİZİSİ DE AHİR ZAMAN ŞAHSİYETLERİNİ VE OLAYLARINI FİLMİN YENİ BÖLÜMLERİNE DAHİL ETMEYE VE İŞLEMEYE BAŞLADI




Dizi farklı dönemlerde farklı kişi ve olayları senaryo ile anlatmaya çalıştı. Ama ne de olsa bir dizi ve ekonomik boyutu da olduğundan başrol oyuncusu Polat Alemdar ilk bölümlerden sonra belli bir kişiyi temsil etmedi.

İlk bölümlerde Çakır Alaaddin Çakıcı'yı, Polat Alemdar da Abdullah Çatlı'yı ima etmişti. Hatta yine eski bölümlerde Pala namlı kişi Yeşil'i, yeni bölümlerde ise bu kez iyi olan Yeşil'i Kara ima etmişti. Yani filmde iki Yeşil vardı.Pala kötüsü, Kara ise iyisiydi.















Yine ilk bölümlerde Baron ile Rahmi Koç'un,İplikçi Nedim ile Nesim Malki'nin,Laz Ziya ile Ulusoy'un ve daha bir çokları.Akla gelmiyor şimdi.

Dizinin son bölümlerinde ise ilk önce Siyah Sancak ortaya çıktı. Takipçilerimiz şahittir biz Siyah Sancağın Siyah Türk Bayrağı olduğunu daha önce iddia etmiştik.İspatı sağdaki "Siyah Sancaklılar" yazısıdır. Buradan devam edersek:

Siyah Sancak teşkilatının komutanı Yasin Temimli Sarışın Genci ima ediyor. Efendim bu Siyah Sancak ile hadislerdeki o işler nasıl başarılır?




Filmdekiler bir modeldir. Filmdeki her Siyah Sancak Savaşçısı mensubu bulunduğu ülkedeki tüm Siyah Sancak Ordusunu temsil ediyor. Yani oradaki her askeri bin ile belki on bin ile hatta yüzbin ile çarpmak gerekiyor.Ama model doğrudur ve hadis yorumlarına da uygundur Allahu Alem.

Filmde şu an Şuayb Bin Salih yok ama Polat Alemdar eski rollerini resetleyip Şuayb Bin Salih olacak gibi.




Şimdi ki Konseyin Başkanlığını yürüten Baron Fehmi Sabri Ülker olsa gerek.(Fehmi'nin babası Muhterem ile de Gülen'i ima etmişlerdi ama biraz dalkavukluk vardı.)Zira bizzat Polat tarafından Baron yapılıyor ama kendisi farkında değil.Burayı açmayalım şifreli kalsın.




Son baron...





Yine filmde Tapınakçıların başı rolüne Kayhan Yıldızoğlu seçilmiş. David Rockfeller'e ne kadar da benziyor. Ama yanında artık DECCAL'da var.O çocuk Deccali canlandırıyor.Dünyanın güya en akıllı insanına akıl veriyor, yanlış hamlesini önceden bilerek daha o yaşta haklı çıkıyor.




Tabi IŞİD lideri Bağdadi de Süfyan rolünde. (Filmdeki adını hatırlayamadık.Ama bize göre orada yanılıyorlar,Süfyan Bağdadi değil.Bağdadi Şeysabanı.Süfyan ise Esad'ın yerine oturacak kişi.Yani Bağdadi'nin Esad'ın yerine oturma ihtimali hiç yok.)

Devam...

Süha Bey akıl hocası ve ricaülgaybdan olarak filme girdi. Şehid Aytunç Altındal'ı temsil ediyor.
Ak Saçlılar, Ricaülgaybı,Siyah Sancaklıların bağlı olduğu Milli Devleti hatta dünya çapında Türk Milli Derin Devletini temsil ediyor.





Tabi Polat Alemdar da bu bağlamda Türkiye Milli Derin Devleti'ni temsil etmiş oluyor.

Ve Fehmi'nin oğlu Yusuf.




Hz.Mehdi As ima ediliyor ama senaryonun en başından gelişi buna izin vermiyor. Yani Yusuf Fehmi'nin kayıp oğlu kökende Seyyitlik açık kalıyor.Ama Muhterem'in de torunu oluyor.Ve tip hiç ama hiç uymuyor. Çünkü Hz.Mehdi AS rolünde oynayan bir kişi olacaksa bunun Polat Alemdar'dan bile yüz kat daha güzel olması gerekiyor.Yusuf ise Polat'ın gölgesinde kalıyor.Zaten ona biat edecek. Ahmet Yenilmez'e de orada bir ara rol biçilebilir. İma ise şu: Yusuf hep galip geliyor ve gaybden yardım alıyor.

Ama filmin gelecek senaryosunda Yusuf, Polat tarafından babası Fehmi'nin yerine Baron olarak hazırlanacak gibi. Ayrıca kadın başrol oyuncusu da çıkacak ve yerini Fehmi'nin kızı alacak.Bunlar tabi filmin işleyeceği ahir zaman olayları ile ilgili olmayan konular ama filmi de deşifre etmek için yazalım dedik.

Tabi bu bir film ve her yakıştırmanın tam yakışma ihtimali de olmayacak ama işlemeye başladılar işte. Biz de yazalım dedik.

 Senaryo ile ilgili olarak bu işlenecek Ahir Zaman Konularında; Necati Şaşmaz'ın babası muhterem Abdülkadir Şaşmaz Hoca Efendiden yardım alınacağı yada alındığı kanaatındeyiz. Tüm senaryo olmaz elbette ama "O şöyle" diyebilir ya da "O öyle değil şu şekilde" diyebilir diye düşünüyoruz.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin izlenmesini tavsiye ederiz.
Ayrıca unuttuğumuz karakterleri bu yazının yazılmasında bizi teşvik eden Siyah Sancak Rumuzlu takipçimiz MFK yazarsa sevinir ve kendisine şimdiden teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.