11 Şubat 2015 Çarşamba

YIL 1990

YIL 1990

HEDEFTEKİ ÜLKE İRAN VE TÜRKİYE

ERBAKAN - GÜLEN- 28 ŞUBAT VE TÜRKİYE

SSCB' nin dağılmasıyla ABD tek kutup haline gelmiş ve Yahudiler ABD'ye yeni düşman olarak İslam Dünyasını göstermişlerdi.İslam artık NATO'nun yeni düşmanıydı.




YENİ DÜŞMANLARI NİÇİN İSLAM OLDU?

Çünkü İran, bağımsız bir İslam Ülkesi olarak Irak ile sekiz yıl savaştırılmasına rağmen yıkılamamıştı.Türkiye'de de siyasal İslam güçlenmekteydi.

İRAN

Şah Rıza Pehlevi, İran'ı kalkındırmakta, modern ve güçlü bir ülke haline getirmekteydi. Batı ile arası iyiydi ve her konuda gelişme sağlanıyordu.Batı yanlısıydı ama ülkesine hizmetten de geri kalmıyordu.(Tıpkı ÖZAL gibi) 

Bölgesinde güçlü bir İslam ülkesi istemeyen İsrail ve ABD'deki Yahudiler Şah'ı devirmek için Fransa'dan Humeyni'yi gönderdiler. 

Amaç İran'da kaos oluşturup,İran'ın Şah dönemi kazanımlarını yok etmekti.Yine ilerlerse yeni bir işbirlikçi bulunacaktı.

Ama hesaplar tutmadı ve Humeyni köprüyü geçince ilk olarak batı yanlısı 500 generali idam edip tam bağımsız bir İran kuruverdi. (Vay hain vay! dediler.)

Bir parantez

(Humeyni İran'da işi kısa yoldan çözmüştür ama İran'a ne İslam ne de Cumhuriyet getirmemiştir.Bu manada Türkiye 1923 den beri hem İslam'a hem de Cumhuriyete İran'dan çok daha yakındır. O nedenle İran da Türkiye'yi örnek almalıdır ve alacaktır da.Bu yazının konusu değil.)

Hemen öteki işbirlikçi Saddam'ı İran'a saldırttılar.Savaş sekiz yıl sürdü.Savaşın niçin çıktığı hala anlaşılamadı.

Saddam da hatasını anlayıp Humeyni'ye özenince ve ikinci bir Saddam da olmayınca Irak'ı bizzat işgal edip idam ediverdiler.



TÜRKİYE

1990 lı yıllarda Türkiye'de İslamcı hareketler güçlenmekteydi. Ancak Türkiye İran'dan çok farklıydı. Çünkü erk hala İslamcı akımlara kapalıydı. Kaldı ki İslamcı akımlar da iki büyük gruptan oluşmasına rağmen aralarındaki çalışma usül ve yöntem farklılıkları kontrol altına alınmalarında kolaylık sağlamaktaydı. Bu iki grup Milli Görüş Camiası ile Gülen Cemaatiydi.

İşte İSLAM bu nedenle düşman ilan edildi.

İran ile Türkiye'yi savaştırmak için çareler aradılar. Hem İran'ın tam bağımsız bir ülke olması hem de Türkiye Milli Devleti'nin engellemeleri ile bunda muvaffak olamadılar.


İRAN'A FARKLI TÜRKİYE'YE FARKLI ÖNLEMLER ALDILAR

İRAN'A KARŞI YAPILANLAR

Tek çareleri İran'a ambargo uygulamak oldu ve bu ambargolar her konuda uygulanmaya devam ediyor. Ama Şah zamanında sıkı bir batı yanlısı olan İran da bu ambargolardan sonra Rusya yanlısı oluverdi.Ve ambargoları bu şekilde bertaraf etti.



TÜRKİYE'YE KARŞI YAPILANLAR

Türkiye'de Milli Görüş Camiası ve Gülen Cemaatini bitirme operasyonu başlattılar. 28 Şubat bunun için yapıldı. Zamanın 28 şubatçı bir generali "Asıl tehlike Milli Görüş değil, o kolay, bir günlük işi var.Asıl tehlike Cemaattir,devlette kadrolaşıyorlar ve bunu çok gizli yapıyorlar" diye ifade etmişti.

28 Şubat ile Milli Görüş ve Cemaatin bitirilmesi amaçlanarak üretilmiş iktidar ile üretilmiş muhalefet planı yürürlüğe konuldu.

Refah Partisi kapatıldı,Erbakan'a siyaset yasağı konularak Erdoğan'ın önü açıldı.Milli Görüşçülerin tamamının oyları AKP'ye gitti.Milli Görüş Saadet Partisinde bırakılırken Saadet Partisinde Milli Görüşçü bırakılmadı.Öyle ki yönetici anlamında Fatih Erbakan'dan başka Milli Görüşçü kalmadı.Saadet Partisi Kazan ve Asiltürk'ün elinde Milli Görüşü iktidara getirmek için değil iktidardan uzak tutmak için tertiplendi.

AKP tek başına iktidara getirilirken muhalefet de dişini geçirebileceği şekilde dizayn edildi. Öyle ki yanlış giden bir olayda AKP oy kaybedecek olsa halk adına CHP konuşuyordu ama AKP susturuveriyor ve haksız olduğu konuda CHP sayesinde haklı çıkıyordu. MHP de de durum farklı değildi.Bahçeli etkisiz muhalefetinin karşılığını koltuğunda alıyordu.Hakikaten AKP yi yıpratacak halk nezdinde prim yapacak bir muhalefet yapsa o da Baykal gibi farklı bir şekilde nasibini alacaktı.Ama şimdilik işler yolundaydı.Bunun adı demokrasi değil üretilmiş iktidar üretilmiş muhalefet oyunuydu.

Şimdi de sıra Cemaate geldi. AKP kendisine verilen görevleri hafiyyen yerine getirdi.ABD karşıtı olan 28 Şubatçılar da Ergenekon davalarıyla pasifize edilerek hem Milli Görüşçülerin intikamını alan! AKP'ye puan kazandırdı hem de 1 Mart tezkeresinin intikamını ABD onlardan almış oldu.
Daima bir taşla birden çok kuş indirildi.

Bu yazdıklarımızdan dolayı hakkımızda yanlış bir yargıya varılmasın.



(Bu ülkeyi seven herkes Atatürkçüdür.Kimisi farkındadır kimisi değildir.Hainler müstesna.)


Biz Kuvayi Milliyeciyiz.Atatürkçüyüz. Ama bakınız burada ilk defa yazıyoruz.Bir çok kimse farkına vardı bir çok kişi de varmak üzere.

Milli Görüş de Cemaat de bu milletin asli unsurlarıdır ve her ikisi de Kuvayi Milliyecidir.Her ikisi de Atatürkçüdür ve vatanseverdir.Biz hepsini de iyi tanıyoruz.Bazı Milli görüşçüler, bazı cemaatçiler Kuvayi Milliyeci ve Atatürkçü olduklarının farkında olmasalar dahi biz bundan eminiz.

Milletimizin de ortak paydası Al bayrağımız,İstiklal Marşımız,Atatürkümüz,Kahraman Ordumuz ve cennet Türkiye'mizdir. Kalanı hikayedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.