11 Şubat 2015 Çarşamba

YAHUDİ BASTIRIYOR, OBAMA DİRENİYOR

OBAMA, SURİYE'NİN İŞGALİ İÇİN BASTIRAN YAHUDİLERE KARŞI ABD KONGRESİNİ YANINA ALARAK DİRENMEK İSTİYOR

OBAMA, KONGREDEN SAVAŞ YETKİSİ İSTEDİ




Obama, ABD Kongresinden savaş yetkisi değil SAVAŞMAMA YETKİSİ İSTEDİ.

2001 yılından beri tüm ABD Başkanlarının zaten ABD Ordusunu savaşa sokma yetkileri var. Bu yetki Afganistan ve Irak'da BUSH tarafından da kullanılmıştı.


Obama Kongreden aynen şunu istiyor:

ABD Ordusunun kara harekatlarında kullanılmasına izin vermeyen ancak özel operasyon yapmasına imkan tanıyan üç yıllık yetki istedi.Sadece Irak ve Suriye'de o da IŞİD'e karşı YERLİ GÜÇLERİ organize ederek operasyonu yerli güçlere yaptırma yetkisi istiyor.

YANİ BU ŞU ANLAMA GELİYOR:

Yahudi lobisi ve İsrail ABD'ye Suriye'yi işgal etmesi için bastırıyor. Obama'nın şu anda böyle bir yetkisi var ama Obama bu yetkiyi kullanmamak için "Yetki almak" adına "Mevcut yetkilerinin kısıtlanmasını "istiyor.

ABD ile İsrail arasında anlaşmazlık olduğu iddiası bu açıdan doğrudur. Ancak...

ABD'li yetkililerin açıklamaları bu anlaşmazlığı kastediyor iken Netenyahu da aynı anlaşmazlığı açıklıyor ama bunu kastetmiyor. 

Netenyahu; 

"ABD'yi Suriye'ye sokacağız, Obama buna engel olamaz. Ama ABD Suriye'ye girince Müslümanlar bizden bilmesinler.Bu nedenle ABD ile anlaşamıyoruz.Suriye'ye girse bile bizden bilmeyin bu ABD'nin kendi tasarrufudur" demek için bu açıklamayı yapıyor.

Netenyahu, Suriye'ye ABD'yi kendilerinin soktuklarını Müslümanların bilmesini isteseydi, ABD yönetiminin tam tersine "ABD ile her konuda hemfikiriz" diyerek meydan okurdu.

Sonuç olarak Yahudilerin Ürdün'deki koalisyon güçlerini Suriye'ye sokacakları gün de yaklaşıyor.
Hem de Obama'ya rağmen...   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.