14 Aralık 2014 Pazar

ÜNAL TANIK CEMAAT OPERASYONLARI HAKKINDA KONUŞTU

ÜNAL TANIK CEMAAT OPERASYONLARININ NEDENLERİNİ BU ŞEKİLDE AÇIKLADI





ROTAHABER - Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık Samanyolu Haber kanalında canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Tanık iktidarın dört meseleyi gizlemek için sürekli olarak gündemi değiştirmeye çalıştığını öne sürerek bu dört başlığı tek tek açıkladı. 

İşte Tanık'ın o açıklamalarından satır başları:

1. KONU: GÜNEYDOĞU'DAKİ PARALEL DEVLET

Aslında bu darbeyle gizlenmek istenen bir şeylar var. 17 Aralık gizleniyor ama bütün bu çalışmaların gizlediği başka bir şey daha var. O da gözden kaçırılıyor. Öncelikle güneydoğu gizleniyor. Güneydoğu'da Türkiye fiilen bölünmüş. Paralel iddiaları ortaya atıldığında ben paralel devlet görmek isteyen güneydoğuya gitsin demiştim. Bir daha beni o kanala çağırmadılar. Bütün bu çalışmalar güney doğuyu gizlemek için.. Gündeme gelmesin diye gözden kaçırılmak isteniyor. Abdullah Öcalan'ın hazırladığı çözüm paketi konuşuluyor. Bizim bunu konuşmamız lazım.

 2. KONU: KÖTÜYE GİDEN EKONOMİ

Diğer perdelenen şey ise ekonomi. Ekonomi yolunda gitmiyor. Türkiye bu yıl yüzde 3'ün altında büyüyecek. Üçüncü çeyrekte sadece 1,7 büyüdük. Cumhurbaşkanı işadamlarının gözünün içine baka baka yalan söyledi. Dünyada durgunluk var ondan dolayı da biz bunu yaşıyoruz dedi. Diğer ülkelerin büyüme rakamları elimde. Çin yüzde 7,3 büyümüş Malezya 5,6 büyümüş, Hindistan 5,3 büyümüş ABD 2,4 büyümüş. ABD hiç yüzde 2 büyümezdi. Yüzde 1 büyüdüğü zaman muhteşem denirdi. ABD yüzde 1 büyüdüğü zaman Türkiye'nin gayri safi milli hasılası kadar büyüyor. İşsizlik çift haneli rakamlara ulaştı. 5 yıldır milli gelir ve ihracat yerinde sayıyor. İlk defa bu dördüncü çeyrekte kişi başı milli gelir 10 bin doların altına indi.

3. KONU: DIŞ POLİTİKADAKİ BAŞARISIZLIK

Üçüncüsü dış politika gizleniyor. Dış politikada Türkiye'nin yüzüne bakabileceği ülke kalmadı. Bütün komşularla kavgalı. Dünya yüz çevirmiş durumda. Bu ülkeyi temsil eden insanların söylediğini ciddiye alan kimse yok. Papa geldi Rusya cumhurbaşkanı geldi deniliyor. Bunlar konjonktürel. Jeopolitik önemden geliyorlar. Bunlar dün de geliyordu. Papa'nın gelmesinin sebebi Hırıistiyanların iki mezhebini barıştırmaktı. Katolikler ile Ortodoksları barıştırmak istiyorlardı.

4. KONU: DİNDARLIK VE ETİK

Dördüncüsü ise Türkiye'de etik kavramlar, dini kavramların içi boşaldı. Ortalama insanlar kendi dindar olmasa bile dindarları güvenilir kabul ederlerdi. Artık dindarlara insanlar başka türlü bakıyor. İşte bu dört ayıp ve dört günah gizleniyor. Bizim gündemde tutmamız gereken konular biraz da budur.


KAYNAK: ROTAHABER /  ÖZEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.