19 Kasım 2014 Çarşamba

DENGİR MİR MEHMET FIRAT'I BİR DE BÖYLE OKUYUNUZ

DENGİR MİR MEHMET FIRAT'I BİR DE BÖYLE OKUYUNUZ



AKP kurucularından ve eski genel başkan yardımcısı. Adıyaman ili Kahta ilçesinden. Adıyaman, Mersin ve Adana Milletvekilliği yaptı.

AKP'den istifa etti ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde "Oyumu Selahattin Demirtaş'a vereceğim" dedi.

Vatansever halkımıza bir de biz anlatalım istedik:

Dengir Mir Mehmet Fırat gerçek bir vatanseverdir. 
AKP'den istifa etmesinin nedeni "açılım"ı bu şekliyle veto etmesidir. 

NAZİRE YAPARAK "Oyumu Selahattin Demirtaş'a vereceğim" demiştir. Bu söz ile AKP'yi hicvetti. Selahattin Demirtaş'a asla oy vermez. Ya boş attı ya da biz gibi Ekmeleddin'e vermek zorunda kaldı.

İspatı olur mu? Öyleyse okuyalım:

Rahmetli dedesi Hacı Bedir Fırat KAVİ aşireti reisiydi.

Bir parantez:

(Yusuf Halaçoğlu bu aşiretin Türk olduğunu ifade etmişti. Bu anlamda bütün Kürtler Türk'tür, o başka. Ancak Kürdüz diyene de bir şey diyemeyiz, herkesin kendi tercihi.Bu konuda yazmış olduğumuz bir yazı vardı sitemizde ve bize göre Kürt diye bir ırk yoktur ve öz be öz Türk'tür ve BAŞKURT soyundan gelmektedirler.)

Devam.

Dengir Mir Mehmet Fırat yıllar önce bir televizyon proğramında konuktu, dikkatle izlemiştik.

Şunları anlatmıştı:

Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk dedesini aşiretiyle Kuvayi Milliye Ordusuna davet ediyor. Dedesi Hacı Bedir Efendi aşiretinin gençlerinden oluşan bir süvari birliği hazırlayıp Atatürk'ün davetine icabet ediyor. Atatürk kendisine taltifde bulunuyor ve savaş sonrası madalya takıyor.

I. ve II. dönem Malatya III.dönem de Kars Milletvekilliği yapıyor. 

1924 Anayasasının kabulünden hemen sonra yenilenen seçimler için Paşa'ya milletvekili listeleri getiriliyor. Paşa listeleri inceliyor ve sonra " Bu listede HACI BEDİR'İN İSMİ NİÇİN YOK?" diyor.

"Paşam, yeni anayasada milletvekillerine okur yazar olma şartı getirilmişti ya, Hacı Bedir okur yazar olmadığı için yazmadık" diyorlar.

Atatürk: "Olmaz öyle şey, Hacı Bedir'siz meclis mi olur" diyor. 

Ve Hacı Bedir Efendiyi, yazıp yeniden Milletvekili yapıyorlar.

Yani şunu demek istiyoruz. Dengir Mir Mehmet Fırat da onun aşireti de hepsi ama hepsi vatanseverdir, Atatürkçüdür, bu cennet vatan için canını vermeye hazır bir aşirettir.

Dengir Mir Mehmet Fırat; "açılım" için PKK'nın değil Atatürk'ün bağrına bastığı Atatürkçü vatansever Kürtlerin ve Milletin bağrına bastığı Seyda gibi manevi büyüklerin muhatap alınmasını istemişti. Kendisi tam da bu şekilde söyleyemedi ama biz yazı verdik Allahu Alem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.