6 Mayıs 2016 Cuma

KİLİS'DE OYNANAN ALÇAK OYUN



KİLİS - IŞİD - PKK

 
IŞİD mevzilerinden atılan füzelerle adı konulmamış bir savaş yaşanan Kilis’e dün de 7 füze atıldı. 1 kişi öldü 9 kişi yaralandı. Şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti. Kilis Baro Başkanı Muammer Fazlıağaoğlu, “Burada büyük bir oyun oynanıyor” dedi

Kilis, 18 Ocak’tan bu yana IŞİD mevzilerinden atılan roketler nedeniyle savaş ortamını aratmıyor. Son üç ayda Kilis’e düşen roket sayısı 77’e ulaştı. Saldırılarda 21 kişi hayatını kaybederken, 85 kişi yaralandı.
Hemen her gün vurulan Kilis dün de güne roket saldırılarıyla uyandı. Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden sabah ve öğleden sonra  toplam 7 katyuşa roketatar mermisi atıldı. Mermilerin çeşitli yerlerde infilak etmesi sonucu 1 kişi öldü 9 kişi yaralandı.

FELAKETE DOĞRU GİDİYORUZ

Kilis Baro Başkanı Muammer Fazlıağaoğlu, Kilis’in felakete doğru sürüklendiğine dikkat çekti. Kilis’ten göç edildiğini belirten Baro Başkanı şunları anlattı: “Çaresizlikten Cumhurbaşkanı’na kadar ulaşmaya çalıştım. Ne çıktığını bilmiyorum ama sadece bana, gereken şeyler yapılacak diye bir cevap verildi. Canımız gidiyor, ölüyoruz” dedi.

‘BROŞÜRLE VE ANONSLA ÖNLEM OLMAZ’

Kilis’te savaş hâli olmasına rağmen alınan tedbirlerin sadece broşür ve anons olduğunu hatırlatan Fazlıağaoğlu şöyle devam etti: “Bu roketlerin IŞİD tarafından geldiğini de düşünmüyorum. Daha önce IŞİD’in bütün hastaları burada tedavi edildi, lojistik destek verildi. IŞİD, kendine bu kadar destek verene bunu yapsın! Burada bir oyun oynanıyor. Bu oyunun ne olduğunu anlamak için Dışişleri’nin buna müdahale etmesi gerekiyor.”

‘TOPRAKLARIMIZI KORUYAMIYORUZ’

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül: Kilis, Ortadoğu’dan farksız bir hâle geldi. Devletin savaş ortamına girmesini istemiyoruz. Ama devletin dış politikasını değiştirerek bu işi çözmesi gerekiyor. Ya kara harekatı olacak ya dış politika değişecek. Bugün yaşanan tabloya bakılınca normal savaş durumundayız.

Senin sınırının dışındaki bir terör grubuna karşı kendi topraklarını koruyamayacak durumdasın. Ticaret sıfır noktasında, kepenkler açılmıyor. Suriyelilerin göçü yetmiyor, kendi halkımız da göç ediyor.”

ESNAF KEPENK KAPATTI

Yaşananlar kentte yaşayanları isyan ettirdi. Bu sabah yine roket mermilerinin isabet ettiği kentte tedirgin olan halk eve kapanırken esnaf tepki için kepenk açmadı. Bugüne kadar roketli saldırılarda 90 bina ile 32 aracın hasar gördüğü kentte esnafın kepenk açmamasıyla sokaklar boşaldı.

OBÜSLERLE KARŞILIK VERİLDİ

Roketlerin hedefi haline gelen Kilis’te nüfusun büyük bölümü göç ederken patlamalar halkta büyük paniğe yol açıyor.

2 MEVZİ VURULDU

Dün sabahki saldırılarda bombanın düştüğü yerde otomobiller de büyük hasar görürken çevredeki evlerin camları kırıldı. Suriye tarafından dün roket mermisi atılan 2 mevzi, Fırtına Obüsleri ve  çok namlulu roketatar bataryasıyla ateş altına alındı. 4 IŞİD’li etkisiz hale getirildi.
(Özgür Düşünce Gazetesi)

YORUM

Kilis'de oynanan alçak oyun şudur:

Kilis ve tabi ki kahraman şehrimiz Gaziantep bölücü bir şehir değildir. PKK ve yandaşlarına karşı dimdik karşı duruşu olan bu kahraman şehrimiz PKK için boşaltılmak isteniyor.

Şerefsiz IŞİD, PKK için kullanılıyor.

Kilis, Nizip, Gaziantep boşalacak yerine PKK yandaşları doldurulacak. Şerefsiz oyun budur.

IŞİD de PKK da bunlara destek verenler de namussuzdur, şerefsizdir, kansızdır. Katledilmeleri hem caizdir hem de vatana ve bu kahraman millete büyük bir hizmettir.

Vurandan ve öldürenden Allah CC razı olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.