11 Şubat 2016 Perşembe

PROF.DR.SENCER İMER "DOĞRUYU" SÖYLEDİ

PROF.DR.SENCER İMER TÜRKİYE'NİN ABD İLE DEĞİL BÖLGE ÜLKELERİ VE RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ YAPMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.




Prof. Dr. Sencer İmer, PYD krizini Ulusal Kanal’a değerlendirdi

Profesör Doktor Sencer İmer Ankara ile Washington arasında büyüyen PYD krizini Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Amerika’nın PYD ile Kürt koridoru oluşturmak istediğini belirten İmer “Türkiye bunu engellemek için Amerika’yla değil bölge ülkeleri ve Rusya’yla işbirliği yapmalıdır” dedi.

Türkiye ile Amerika arasındaki “PYD anlaşmazlığı” iki ülke arasında kriz yarattı.

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, krizin iki ülke arasındaki çıkar çatışmasından kaynaklandığını belirtti.

Amerika’nın PYD ile Kürt koridoru kurmak istediğini hatırlatan İmer, “Türkiye bunu engellemek için bölge ülkeleri ve Rusya’yla işbirliği yapmalı” dedi.



İmer, ABD'nin tutumuna karşılık İncirlik Üssü'nün kapatılması gerektiğini söyledi.

YORUM

Sencer Hoca'nın önerisi; uçak düşürme olayından önce olsaydı doğruydu ancak Rusya ile savaşın eşiğinde olan AKP bunu şimdi nasıl yapabilir? Bu mümkün değil.

Çözüm önerisini de yazacağız ancak önce bir öz eleştiri yapmalıyız.
Ergenekon kandırdı. Esad kandırdı. Maliki kandırdı. Cemaat kandırdı. Pkk kandırdı. Pyd kandırdı.

Ama ABD hiç kandırmadı öyle mi?

Bunlar AKP'yi sadece bir defa kandırdı ise ABD tam on üç yıl boyunca AKP'yi yüzlerce defa kandırdı. Bu ne gaflettir?

Arap baharını başlatan Rusya mıydı? Hayır ABD idi.O halde niçin yardım ettik? Arap baharının esas hedefinin Türkiye ve İran olduğu bilinmiyor muydu? Bu işte Suriye'nin kilit ülke olduğu anlaşılamamış mıydı? 

Arap Baharının Suriye'ye gelmek için yapıldığı düşünülemedi mi? Oysa Erbakan Hoca Arap baharından önce açıklamıştı. Abdullah Gürbüz Hoca Efendi ve bazı alimler yıllar önce açıklamışlardı. İlgilenen  olmadı mı?

Tunus'da, Libya'da, Mısır'da, Yemen'de, Irak'da, Suriye'de Arap Baharı öncesi kimler dostumuzdu, şimdi kim kaldı?

Arap baharının en başında ABD ile dosttuk.ABD ile dost isek herkes düşman olsun önemli değil dedik.Herkesi karşımıza aldık, şimdi o ABD de karşımıza geçiyor ve yapayalnız kalıyoruz değil mi?

Rus uçağının düşürülmesi de ABD'nin hem Rusya hem de Türkiye'ye son oyunuydu değil mi?

Gelelim çözüm önerisine...

Madem ki bu işlerin bütün sorumlusu ABD'dir. Ve ABD ile işbirliği yapan AKP'dir. O halde ABD ve AKP ile bu işler düzelmez.

Olması gereken ya AKP kendi kendisini sıfırdan yenileyecek ve yüzseksen derecelik bir dönüş ile yepyeni bir dış politika izleyecek. Ya da ülke çıkarları için dış politikadan sorumlu olan tüm yetkililer halkın huzurunda öz eleştiri yapıp bir basın toplantısı ile özür dileyip istifa edecekler.

Eğer AKP den böyle bir girişim gelirse basın toplantısında ABD'nin IŞİD ile ilişkileri, müttefiklik kapsamında Türkiye'ye IŞİD ile ilgili teklif ve önerileri ve IŞİD hakkında ABD'nin tüm dünyayı kandırdığını ispat eden bilgilerin paylaşılması yararlı olacaktır.

"ABD, IŞİD'e karşı savaştan söz ediyor ama yalandır. IŞİD'in gerçek kurucusu ve koruyucusu ABD'dir. Bize IŞİD'e yardım konusunda defalarca tekliflerde bulunmuştur. ABD yalan söylemekte ve dünya kamuoyunu kandırmaktadır." şeklinde yapılacak açıklamalar Türkiye'nin hem bölge ülkeleriyle hem de Rusya ile ilişkilerini düzeltir. AKP bunu yapabilir mi? Bize göre yapmalı.

Ya da AKP çekilmeli. Mevcut yöneticiler çekilmeli ama bir plan dahilinde yapılmalı. Önce parti içi bir muhalefet oluşturulmalı. Muhalefet yönetimi hatta Cumhurbaşkanını bile dışpolitika cihetinden eleştirmeli. Bu eleştiriler ile güçlenip (tabanda gizliden desteklenip) olağanüstü bir kongre ile AKP yönetimi hepten değişmeli.

Bu da olmazsa olacak olan bellidir. İş başa düşmüştür. Tüm kafirler ile cenge hazır olalım.Tıpkı Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi hem iç hem de dış düşmanlar ile amansız bir cenge hazır olalım.

Hadis yorumlarına göre de tarih tekerrürden ibarettir. Milli Mücadele yıllarında Atatürk gibi bir önderimiz olduğu için şanslıydık.İnşallah yine tarih tekerrür edecek ve bu sefer çok daha büyük bir mucize ile  Hz.Mehdi AS'ın önderliğinde tüm dünyaya hakim olacağız İnşallah.

Sitemizi dünya çapında takip ediciler olduğu bildiriliyor.(Farkındayız)
O halde biz de buradan duyuralım.

Ey köhnemiş yaşlı dünyanın son zalimleri!

Bu sefer fena duvara çarptınız.

Öyle bir ulusa çarptın ki yaşamaktan değil ölmekten zevk alır. 

Dünyanın gelmiş geçmiş en kahraman, en cesur, en yetenekli savaşçıları ile savaşmaya hazır mısın?

Zalimler için yaşasın cehennem. Allah CC Kahraman Ordumuza ve Kahraman Milletimize iyilik ve inayetlerini daim kılsın İnşallah.

Büyük kıyamete yüz yıl kalmış, küçük kıyamet yarın.
Haydi şerefsiz takımı, hepiniz bir olun gelin cevabınızı alın 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.