23 Ocak 2016 Cumartesi

KAMER GENC'İ BİR DE BİZDEN OKUYUNUZ

BİR BAŞKA AÇIDAN KAMER GENÇ




Tek kişilik muhalefet Kamer Genç'e Allah CC rahmet eylesin.

Atatürk öğretmenlerimize "Cumhuriyet sizlerden fikri hür, vicdanı hür nesiller ister" diyerek nasıl bir nesil arzuladığını ifade etmiş ve bunu emretmişti.

Cumhuriyetin nesilleri fikri hür, vicdanı hür olacak da vekilleri olmayacak mıydı? İşte Kamer Genç TBMM'deki fikri hür, vicdanı hür vekillere örnek bir vekildi. Sıradan bir vekil gibi değil sanki bir parti lideri gibi bağımsız icraatlar yapar, söylemlerinde kimseyi dinlemezdi. Aslında her vekilin bu şekilde olması gerekir.

Fikri hür vicdanı hür nesiller isteyen Atatürk'ün vekilleri fikri bağlı, vicdanı kör olabilir mi? Elbette ki olamaz.

Ama maalesef ülkemizde vekiller; kendilerini 'halkın seçtiğine' değil, 'liderin seçtirdiğine' inanıyorlar ve "halkın" değil "liderin vekili" olmayı akıllıca görüyorlar. Bu manada haksız da değiller ama halka riya yaptıkları için haksızlar.

Öyle ya...
Bir vekilin halka dört yılda bir, liderine ise her gün ihtiyacı var.

Ama Kamer Genç bunları hiç dikkate bile almadı.Yapmak istediğini yaptı, söylemek istediğini söyledi. Ne iktidardan çekindi, ne liderinden. İşte bunun için "Tek Kişilik Muhalefet" ismini aldı.

Biz CHP'li değiliz. 

Kamer Genç'in pek çok siyasi düşüncesine katılmadık ama tam da Atatürk'ün tarif ettiği gibi "Fikri Hür, Vicdanı Hür" bir vekil olduğuna bütün Türkiye şahittir. 

Her vekilin Kamer Genç gibi fikri hür, vicdanı hür olması lazımdır. Lazımdır ki TBMM'de tam bir demokrasiden, tam bir fikir platformundan, tam bir çözüm fabrikasından söz edilebilsin. 

Aslında bunu her vekil ister ama liderler istemez.Çünkü tüm vekiller Kamer Genç kadar fikri hür vicdanı hür olabilselerdi ilk önce siyasi partilerin genel başkanları o görevlerden uzaklaşmak zorunda kalırlardı.

İşte CHP, yedi seçim kaybetmiş ve Kılıçdaroğlu tek aday olarak genel başkan oluyor.

Ve MHP. On bir seçim kaybetmiş ama Bahçeli muhalefete kızıyor "Niçin muhalefet ediyorsunuz" diye.

Ve AKP. Tam on beş yıldan beri tek başına iktidarda kalmayı işte bu lider sultası ile sağlayabiliyor. Seçimlere yaklaşınca vekillik vaadi ile kimse ayrılamıyor.Aday yapılmayan ayrılınca da zaten "aday olamadığı için ayrıldı, menfaatçiydi" etiketinden, çakılıp kalıyor.

Siyasi Partiler yasası değiştirilmediği müddetçe yeni bir Kamer Genç zor yetişir.

Cenazesinin Türk Bayrağına sarılmasını vasiyet etmiş. Yaşadığı ve vekili olduğu bölgede ihanetin envay şekli sergilenirken; Kamer Genç hainlere son bir mesaj vermeyi de ihmal etmemiş bir vatanseverdi. 

Allah cc Rahmet Eylesin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.