27 Kasım 2015 Cuma

BÜYÜK RİSK

KUZEY SURİYE'DE ÇOK BÜYÜK RİSK GELİYOR




RİSKİN ADI "CERABLUS"

ABD elli kişilik özel birliğini Kobani ve Haseke bölgesinde YPG'ye gönderdi. Sözde, IŞİD'e karşı YPG saflarında PKK'lı teröristlere komuta edecekler.

Rusya da Fırat'ın batısına doğru ilerleyen YPG güçlerine havadan destek veriyor. Türkiye'ye yakın sınır boylarını bombalıyor.

YPG'nin lideri şu an için Cerablus'da IŞİD 'e karşı savaşmadıklarını ancak Cerablus'u almak için büyük bir hazırlık içinde olduklarını açıklıyor.

Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt koridoru oluşturmak için tek engel olan bu bölgeyi alacaklarını açıklıyorlar. ABD subayları içlerinde. Rusya havadan destek veriyor.

YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesi Türkiye'nin kırmızı çizgisi.

Eğer amaç bu ise Rus uçağının düşürülmesi bile buna hizmet ediyor olabilir. Yani oyuna gelmiş olabiliriz.

Çünkü ABD, Türkiye'ye rağmen dünya kamuoyundan utanarak bu bölgeleri bombalayamazdı. Türkmenler sorun teşkil ediyordu ve ABD'nin bombalamaması gerekiyordu. Türkiye'yi küstürmemek lazımdı. Ama bunu Rusya yapabilirdi. Tabi önce Türkiye ile arasının açılması gerekiyordu. Ve uçak krizi ile bu oldu. Yani ABD hem Rusya'yı hem de Türkiye'yi oyuna mı getirdi?


Evet böyle bir görüş var ve savunmaları da bu şekilde.

Önceki yazılarımızda ABD'nin Yahudi kanadının Kürt Koridoru projesine tam destek verdiğini hatta proje sahibi olduğunu defalarca yazmıştık. Eğer Rusya ile Türkiye arasındaki gerilimde derin bir oyun oynanmışsa bu oyunu da işte bu Yahudiler oynamış olabilir.

Hükumetin " Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik" açıklaması hem atılan geri adımı hem de bu iddiaların doğruluğuna inanmaya başladıklarını gösteriyor olabilir.

Bu iddiaların sahipleri de Ulusalcılar ile Hükumet karşıtı yazarlar ,çizerlerdi. Onların çözüm önerileri Türkiye'nin Rusya, İran,Ira ve Suriye yönetimleri ile ortak politikalar geliştirerek sorunların çözülebileceğiydi. Haklı oldukları nokta bölgeyi Rusya'nın değil ABD'nin karıştırmış olmasıdır.

Salih Müslim de düşürülen uçağın ABD ile Rusya'nın anlaşmasını önlemek için yapıldığını iddia etti. yani tam tersini. Terörist bozuntusunu dikkate almaya gerek yok. Ama abisi değerli bir adam, bunu da bizden duymuş olunuz. Prof.Mustafa Müslim değerli bir ilim adamı.Ve çok iyi bir Müslüman.Terörist değil yani.Kardeşi Salih Müslim için "PKK'lı terörist" diyor. 

Gerçek şu:

ABD'nin Yahudi kanadı; bölgede hangi oyunları oynarsa oynasın, isterse işin içine Rusya'yı da soksun bölge her an patlayabilecek bir canlı bomba haline geldi.

ABD ve Rusya'nın Akdeniz'deki savaş gemileri varlığı olağanüstü bir nöbetleşmeye ve restleşmeye dönüştü. ABD de Rusya da Akdeniz'de en gelişmiş savaş gemilerini bekletiyorlar. Birbirlerini kolluyorlar. Yani ABD'nin tamamı Rusya ile birlik olup Büyük İsrail kurmaya çalışmıyor.


En kötü senaryo gerçek bile olsa Türkiye acilen PKK'yı bitirmeli ve arkasından YPG'yi de hedefe koymalıdır. Kürt koridorunu kuracak olan YPG'dir. Ve asla izin verilmemelidir.

Uçak krizi ile ulusalcıların gösterdiği çözüm yolu sıkıntıya girdi.

Artık yapılacak ilk şey:

Daha YPG Fırat'ın batısına geçmeden Kürt koridoruna asla izin verilmeyeceği ve böyle bir girişimin olması halinde müdahale edileceği dünyaya ilan edilmelidir. Diplomasi işletilmeli ve Cerablus'a karşı bir operasyon yapılması halinde YPG'ye çok ağır müdahalede bulunulmalıdır.  YPG güçlerinin yok edilmesi Suriye Kürtlerinin yok edilmesi anlamına gelmeyeceği gibi tam tersine Suriye Kürtlerinin YPG teröristlerinin tahakkümünden kurtarılması demektir. Yukarıda Mustafa Müslim'i yazdık.İsteyen araştırsın. Türkiye dostudur. Suriye Kürtleri YPG teröristlerinden kurtarılmalı diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.