17 Ağustos 2015 Pazartesi

İSRAİL'DE KASIM SÜLEYMANİ KORKUSU

İSRAİL SURİYE'YE KARA HAREKATI TATBİKATI YAPTI


Golan Tepelerinde İsrail Suriye'ye karşı bir tatbikat yaptı.İki bölümlü birinde Suriye'ye yapılabilecek olası bir kara harekatının tatbikatı yapılırken diğerinde herhalde böyle bir operasyon karşısında Hizbullah'ın da İsrail'e vurabileceği öngörüsüne karşı Hizbullah'ın vurabileceği iki bölgede sivil halkı bölgeden boşaltma tatbikatı yapıldı.

Haber kaynağı Yahudi menşeli.

Ayrıca haberde İran'ın bu tatbikattan önce Golan Tepelerinde doğrudan İsrail'e karşı bir operasyon hazırlığı içinde olduğu ve kasım Süleymani'nin de Golan Tepelerinde bulunduğu iddia edildi.

İsrail Yahudileri İran'ı, Hizbullah'ı ve kasım Süleymani ile Kudüs Gücü ordularını küçümseyici ifadeler kullanıyorlar.Kudüs Gücünü bölük olarak niteliyorlar. Ama tatbikatlarının ikinci bölümünde de sivil halkı boşaltma tatbikatı yapıyorlar. 

Haberin iki yorumu var.

Birincisi İsrail, Suriye'ye girmek istiyor ama İran'dan fena tırsıyor. Ve "İran Golan'da her türlü tedbiri aldı" demekle yetinmiyor bir de İran'ın İsrail'e Golandan saldıracağını iddia ediyor.

İkinci yorum ise İran'ın gerçekten İsrail planlarını görüp önceden tedbir alması. İran, İsrail'in Suriye'ye vuracağını düşünüyor olmalı ki Lübnan Ordusu, Hizbullah ve Esad ordusu ile koordinasyonlu bir İsrail cephesi oluşturmuş. Yani İsrail Suriye'ye girerse Lübnan ile de savaşa girecek.Tabi bunların tamamı Yahudi kaynaklı haberlere göre yapılmış yorumlar.


İran açısından ise yani İran medyasında muhatap İsrail değil doğrudan ABD. 5+ 1 ile yaptıkları nükleer anlaşmayı meclislerinde reddetmeyi düşünüyorlar. Bu ABD için daha doğrusu Obama yönetimi için tam bir kabus olur.Çünkü Senatolarından geçirmek için aşırı çaba harcıyorlar.İran'ın reddetmesi ise Obama'yı "İran'ın oyununa geldi" durumuna düşürür.Her ne kadar Obama yönetimi "Biz demedik mi,bu nükleer anlaşma İran'ın aleyhinedir,bunu onlar da gördüler" deseler de kazanan İran kaybeden ABD olur. 

Ve yeniden başa dönülür.Yani gerilimin arttığı ortama.

Şunu da ekleyelim.
Kahraman Ordumuzun Kandil'e yaptığı operasyonlardan sonra bazı PKK yöneticilerinin İran'a kaçtıkları basında yer aldı.İran Türkiye ile savaşmayı asla göze alamaz. Eğer bu haberler doğruysa AKP yönetimi bunları diplomatik yollarla İran'dan kolayca alabilir.Almalıdır da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.