2 Haziran 2015 Salı

KASIM SÜLEYMANİ SURİYE'DE OLABİLİR

SURİYE'DE KASIM SÜLEYMANİ STRATEJİLERİ DEVREDE 



Kasım Süleymani, İran'lı Devrim Muhafızları generali. 

Önce Suriye'ye gitti sonra Irak'da görüldü. Kudüs Gücü adlı sivil milisleri kurarak IŞİD'e karşı savaşı başlattı. IŞİD'e karşı başarılı operasyonları nedeniyle Irak'da kendisini kabul ettirdi ve Irak Ordusunu İran'ın kontrolüne aldı. Şu an ırak'da IŞİD'e karşı mücadele eden Irak güçleri Süleymani'nin plan ve taktikleri ile bu mücadeleyi sürdürüyorlar.

İran'a yakın kaynaklar Yemen'in karışması ile daha doğrusu Suud'un hava operasyonlarının başlamasıyla birlikte Süleymani'nin Yemen'e gitmiş olabileceğini iddia ettiler.Bir nevi açıklamış oldular. Son duruma göre Kasım Süleymani şu an Yemen'de.

Ama bize göre (Tamamen kişisel tahminimizdir) Kasım Süleymani şu an Suriye'de olmalı. 

Çünkü bu yönde işaretler var:

Suriye'de kuzeyden El Nusra gibi örgütlerin Fetih Ordusu adıyla birleşip İdlip bölgesinde Suriye Ordusunu geriletmiş olmaları nedeniyle Suriye Ordusu tamamen yeni bir strateji ile yapılanmaya başladı. Bu yapılanma da Kasım Süleymani yapılanmasıdır. O da şudur.

Suriye Ordusu önceleri ülkenin genelinde alan hakimiyeti adı altında, küçük birlikler halinde, sadece savunma amaçlı olarak dağılmış bulunmaktaydı. 

Yani bir nevi pek çok karakoldan oluşuyordu. Bu küçük birlikler de muhalifler tarafından kolaylıkla avlanabiliyorlardı.

Taarruz amaçlı merkez gücü ise muhaliflerin bu karakollara ve kırsal yerleşim alanlarına yaptıkları saldırılara müdahalede kullanılıyor ve geri çekiliyorlardı.Yani genel olarak hep savunmada kalıyorlardı.

İşte bu nedenle Suriye'nin Şam,Hama,Hums ve Lazkiye gibi illeri dışında kalan yerlerin neredeyse tamamı muhaliflerin eline geçmiş durumdaydı.Mevcut durum da bu şekilde.

Kasım Süleymani stratejisi ise şu.

Dağınık olan ve bir nevi karakol görevi gören tüm küçük birlikler geri çekilerek merkezi birliklere katıldı. 

Hama,Hums bölgesinde Suriye ordusu yeniden yapılanıyor.Yani Suriye ordusu gayri nizami savaş yapan düşmanlara karşı av olmaktan vazgeçiyor ve onun yerine belirli bir plan dahilinde yeniden kurtarma taarruzlarına hazırlanıyor.Suriye Ordusu kendi ülkesini sıfırdan işgale hazırlanıyor. 

İkinci aşaması ise tıpkı Irak'da olduğu gibi gönüllü gayri nizami savaş birlikleri.

Yani düzenli ordu muhaliflerin elinde olan yerlere taarruz edecek, onları püskürtecek ve aldığı yerleri de bu gönüllü milislere bırakarak onlarla koruyacak. 

Saldırı taarruzları ise hiç durmadan ve kurtarılan bir yerden başka bir yere devam edip gidecek. 

Bu strateji Kasım Süleymani stratejisidir.Ve biz işte bu yüzden Kasım Süleymani Yemen'den Suriye'ye geçmiş olabilir diyoruz.  

PEKİ BUNDAN SONRA SURİYE'DE NELER OLABİLİR?

Suriye Ordusu bu düzenli savaş ile muhaliflerin ellerindeki yerleri almaya başlarsa ilk küplere binecek olanlar muhalifleri destekleyen ülkeler olur ki bu da Suriye'nin işgalinin yaklaştığının en büyük habercisi olur Allahu Alem. 

Yani Suriye'nin işgali Suriye Ordusunun muhalifleri yok etmeye başlamasıyla birlikte gündeme gelecek. 

Yedi bayraklılar diyoruz ya hep(Ürdün'deki koalisyon ordusu) 

İşte Suriye'deki muhaliflerin içinde o yedi bayraklıların her birinin bağımsız olarak desteklediği kendine ait bir grubu var. 

Bütün gruplar Suriye Ordusu tarafından imha edilmeye başladığında ilk küplere binecek olanlar da işte o yedi bayraklılar olur. 

NATO yetkilisi Rusya'nın "Kırım'a nükleer füze yerleştirmek bizim hakkımız" beyanına karşı "Bu yaz savaş çıkacak, umarım nükleer savaş olmaz" dedi ama savaşın nerede ve ne zaman başlayacağı şu an için ne NATO ne de Rusya tarafından bilinmiyor.

Hadis yorumlarına göre ise bu savaş Rum'un azatlısı (ABD) ile Arap' ın azatlısı (İRAN) arasında başlayacak. Yakın gelişmelere bakılırsa bu da muhtemelen Suriye'de çıkacak.
En doğrusunu Allah CC bilir. (Allahu Alem)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.