16 Mayıs 2015 Cumartesi

ABD'NİN 7 HAZİRAN AKIL OYUNLARI

ABD, 7 HAZİRAN'DA NASIL BİR TABLO İSTER?



ABD, 7 HAZİRAN'DA AKP-CHP KOALİSYONU İSTER. ÇÜNKÜ:

AKP, tek başına iktidar olsa bile Anayasa değişikliği mümkün değildir.Halk, Anayasanın niçin değiştirilmek istendiğini gayet iyi bilmektedir. Başkanlık Sistemi, Açılım Süreci, Pkk'ya daha çok taviz halk tarafından hiç de hoş karşılanmaz. ABD de bunu gayet iyi bilir.

Anayasa değişmediği, başkanlık sistemine geçilmediği, Pkk'ya daha çok taviz verilemediği müddetçe ABD rahat olmaz. Tek başına AKP iktidarı da bunu yapamayacağına göre, ABD artık tek başına AKP iktidarı da istemez. Onun yerine tek başına AKP iktidarından daha güçlü bir koalisyon hükumeti ister.

Bize göre ABD'nin 7 Haziran için görmek istediği iktidar AKP-CHP koalisyon hükumetidir. Bu nedenle bazıları daha şimdiden AKP-CHP Koalisyonunu "Büyük Koalisyon,Müthiş Koalisyon,Milli Koalisyon" gibi övgülü sözlerle reklam ediyorlar.(Ümit Zileli bu konuyu yazmıştı)





İkisi de Anayasayı değiştirmek istiyor.İkisi de Açılım  Sürecinin devamından yana.İkisi de Pkk ile görüşmelerden rahatsız değil.İkisi de Pkk'yı Kürt halkının temsilcisi olarak görüyor. İkisi de Türkçe tek dildir ilkesinden taviz veriyor ve iki dil de olabilir diyor.İkisi de fiili olarak özerklik anlamına gelecek kavramları kullanıyor. Fark nerede? Bu politikada en ufak bir fark yok.Tıpa tıp aynı.

Bu manada CHP de Atatürk'ün CHP'si olmaktan çıkmış durumda.Baykal ile birlikte Atatürk'ün CHP'si de bitti.İşte Baykal'ın gidiş nedeni de aslında kaset falan değil Kılıçdaroğlu'nun bu duruşuydu. 

Yani Tunceli'ye "Dersim", Dersim ayaklanmasının Atatürk tarafından bastırılmasına da "Katliam" demesiydi.Baykal'ı götüren de Kılıçdaroğlu'nu getiren de ABD'dan başkası değildi.Şimdi de görev zamanı.


HDP barajı geçerse mecliste muhalefet olarak yerini alacak ve AKP-CHP Koalisyonuna Anayasa değişikliği konusunda dışarıdan destek verecek.367 sorunu aşılacak ve halka ve referanduma gitmeden bir oldu bitti ile milletin tasvip etmediği anayasa değişikliği yapılmış olacak.

Böyle bir durumda medya da ulufe  karşılığı üzerine düşeni yapacak ve "yeni anayasa meclisten kahır çoğunlukta geçti" diyerek reklamlara devam edilecek.Muhalif vekillerin sayısı hiç önemsenmeyecek. Tabi onlar da MHP milletvekilleri olacak.Hesap budur. İnşallah gerçekleşmez.


Evet ABD, cennet Türkiyemiz üzerinde çok aşağılık oyunlar oynuyor ama her zaman başarılı olduğu da söylenemez. Ya Milli Güçler ya da Millet bozuveriyor. Bakalım 7 Haziran'da neler olacak?

Oyunu bozmanın tek yolu var o da MHP'yi tek başına iktidar yapmak. Olabilir mi? Orasını bilemeyiz ama Hz.Ali RA Efendimizin bir ifşaatı var."Türkler cuş ettiğinde Mehdiyi muntazıra hazır olun" buyurmuş. 

Eğer bu cuş sandıkta olacaksa MHP ile olacak Allahu alem. Sandıkta olmayacaksa yine sorun yok.Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisini koruyacak güce sahiptir İnşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.