25 Mart 2015 Çarşamba

YEMEN CUMHURBAŞKANI ÜLKEDEN KAÇTI

BU HABERİ DÜN YAZACAKTIK.UNUTMUŞUZ.




Associated Press, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Aden kentinden bindiği bir tekneyle ülkeden kaçtığını bildirdi. Hadi'nin Yemen'den kaçtığına dair daha önce ortaya atılan iddialar cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca yalanlanmıştı. Hadi'nin Aden'de terk ettiği sarayının ise savaş uçaklarınca vurulduğu belirtilmişti.

Associated Press'e konuşan Yemenli güvenlik ve liman yetkilileri, Hadi'nin yardımcılarıyla birlikte yerel saatle 15.30'da ülkenin güneyindeki Aden kentinden tekneyle ayrıldığını söyledi.


Yetkililer, Hadi'nin nereye gittiği konusunda bilgi vermedi.
YORUM
Bu olayı dün tahmin etmiştik ve yazacaktık ama video yazısı girdi araya.Bu gün olacağını ise tahmin edememiştik.Batının tavrını beklemek lazım diyorduk.
Şöyle gelişti.
Hadi, SANA'nın Husilerin eline geçmesi ile ADEN'e kaçmıştı.Aden'den uluslararası yardım ve destek çağrıları yapıyor, körfez ülke emirleri de bu çağrıya destek arıyorlardı. Husiler Sana'dan sonra Aden'e doğru yola çıkmışlardı.Elli km kaldı haberleri basına yansıdı. Dün akşam ise on beş km yaklaştılar haberi düşünce "Hadi kaçacak, çünkü kimse yardıma yanaşmadı diye düşündük" ama yazamadık.
Bundan sonrasını yazalım Allahu Alem.
Husiler ADEN'e girerler, bugün yarın.
El Kaide ve Işid militanları kırsal alandan çekilmeye başlarlar ve yavaş yavaş Yemen'i terkederler. Peki nereye gidecekler?
Tabi ki Irak,Suriye ve Libya'ya. Nasıl gidecekler?
Afganistan'dan Irak'a Suriye'ye nasıl geldilerse öyle gidecekler.Bundan sonra YEMEN'de İran güdümünde yeni bir yönetimden bahsedilebilir.
Bu arada Suudi Arabistan ile Bahreyn'e dikkat edilmeli.Zira bunların bir kısmı buralara gidebilir. Bahreyn'e gidenler Batı tarafından Şiilere karşı gönderilebilir. 
Suudi Arabistan'a girenler ise "Bize niçin yardım etmediniz" düşüncesiyle orayı karıştırabilirler.Kritik soru da şu: Yemende bir kişiye iki silah satılmış.60 milyon silahtan bahsediliyor.
Şimdi Husiler bu silahların satışını yasaklarsa ne olacak? Hadi bakalım yorumcular.Bu önemli bir konu.
Tabi her şeyin en doğrusunu sadece Allah CC bilir. 
ÖNEMLİ NOT:
Google + sayfamızda yeni bir video paylaştık.
O videoda Ali İhsan Şenocak Hoca ile Ebu Bekir Sifil Hoca Siyah Sancaklıları yorumluyorlar.
Sahte Siyah Sancaklıların El Kaide ve IŞİD olduğunu açıkça beyan ettiler ve yüzde yüz uyuyor dediler.Biz de sitemizde bunu çok daha önce açıklamıştık.Lütfen izleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.