16 Mart 2015 Pazartesi

SEÇİM ÖNCESİ CHP'DE ÇÖKÜŞ YAŞANABİLİR

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE CHP'DE ÇOK BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞ YAŞANABİLİR




BU YAZI TAMAMEN ALİMLERİN AHİR ZAMAN YORUMLARI KAPSAMINDA YAZILMIŞTIR.BİLGİ VE BELGEYE DAYALI BİR YAZI DEĞİLDİR.

Seçimler öncesinde CHP'de çok büyük bir çöküş bekliyoruz. Çünkü alimlerin ahir zaman yorumlarına göre Vatan Partisi'nin CHP'yi tamamen bitirmesi gerekiyor.

Fuat Avni CHP kapatılacak iddiasında bulunduğunda biz buna samimi olarak inanmıştık. Ancak AKP,parti kapatmayı zorlaştıran yasa teklifini TBMM'e getirerek zorlaştırdı. Alt komisyondan geçti Genel Kurul'a gelecek ve onaydan sonra yayınlanıp yürürlüğe girecek.

Bu yasaya göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, her hangi bir siyasi partiye kapatma davası açmadan önce TBMM'ne başvurarak TBMM'nin onayını isteyecek. 

Tabi mevcut şartlarda da TBMM'den kapatma izni çıkmayacak. Burada da bir anti demokratik kapsam var aslında.O da şudur: 

Savcılar hiçbir zaman TBMM'de çoğunluğu bulunan partileri kapatma davası açamazlar.Ama küçük bir partiyi hatta büyük parti tarafından kapatılması istenen küçük bir partiyi kapatma davası açabilirler.

Yani küçük partiler büyük partilerin TBMM'de de tehditi altında kalabilirler.Geleceği parlak yeni kurulmuş küçük bir partiye büyük parti baskı yapabilir.Savcı da kapatma iznini büyük partiden isteyecek anlamına gelir ki  bu suça göre parti kapatma ilkesini zedeleyebilir. Zira suça göre kapatılması gereken bir parti büyük parti tarafından korunup suçun karşılıksız kalmasına neden olunabilir.

Belki de şu anda böyle bir tablo olmadığından demek istediğimiz anlaşılamayabilir ama yarın böyle bir tablo da olabilir. Neyse, bu yazının konusu dışında.

CHP kapatılamayacağına göre ne olabilir?

Seçim öncesinde CHP'den Vatan Partisi'ne çok büyük geçişler olabilir.Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları, Genel Merkez Yöneticileri transfer olabilir. Listelerde yer alamayanlar da geçebilir.

Yine alimlerin ahir zaman yorumları nasıl ortaya  çıkabilir diye düşündüğümüzde seçimlerin yıldız partilerinin MHP,HDP ve Vatan Partisi olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Tabi bu tahminin AKP ve CHP' nin alacakları oy oranları ile bir ilgisi yok. Sadece onların oy kaybederken, bu partilerin de yükselişte olacağını kastediyoruz.

Tabi en doğrusunu Allah CC bilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.