12 Mart 2015 Perşembe

PUTİN'İN "MÜSLÜMAN OLDUĞU" İDDİA EDİLİYOR

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN MÜSLÜMAN MI OLDU?



İŞTE BASINDA GEÇEN İDDİALAR


Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin'in uzun süredir Kur'an okuduğu ve geçtiğimiz günlerde İslam'ı seçerek Müslüman olduğu iddia edildi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 12 - 13 Mart tarihleri arasında yapılacak zirvenin Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin katılmayacağı için ileri bir tarihe alınması Putin'le ilgili pek çok tartışmaya sebep oldu. Kazak yetkililerce Putin'in hasta olduğu iddia edilirken Rusya'da Devleti Başkanı'nın bir süredir basın önüne hiç çıkmaması kamuoyunun gündeminde.  Kremlin ise resmi internet sitesinden Putin'in basına kapalı üç toplantıya katıldığını duyurdu.

Putin'in nerede olduğu tartışmaları sürerken asıl çarpıcı iddia ise Rus merkezli bir internet sitesinde yer aldı. Gezitter.org internet sitesinde yer alan habere göre bir süredir Kur'an - ı Kerim okuyan Vladimir Putin İslam'ı din olarak seçti ve Müslüman oldu. İnterfaks Televizyonu'na dayandırılan habere göre Vladimir Putin'in basın danışmanı Dimitri Peskov da iddiaları doğrulayarak "Evet, Putin böyle bir karar aldı" ifadelerini kullandı. Azerbaycan merkezli yayın yapan internet sitesi Ans Press'e göre ise, Putin'in basın danışmanı Peskov, "Vladimir Vladimiroviç her şeyi bana danışmıyor ancak ben onu uzun süredir tanıyorum ve Kur'an okuduğunu biliyorum. Ben de aynı konuda meraklanıyorum ve ben de Kur'an okuyorum." şeklinde konuştu.

Ans Press'e göre Çeçenistan'ın Rusya yanlısı Cumhurbaşkanı Kadirov da mikro blog sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajla Putin'in 'kafirlere ve münafıklara karşı cihad ilan edeceğini' öne sürdü. Putin'in Müslüman olduğunun bir süredir gündemde olduğunu söyleyen internet sitesine göre geçtiğimiz günlerde Kuzey Kafkasya'ya giden Devlet Başkanı Müşaviri Mihail Şevçenko, Kafkasya'daki Müslümanları Rus bayrağı altında toplanmaya çağırdı.


Öte yandan politik analist Sergey Makarov, "Putin'in kararı jeopolitik durumla da ilgili. Başkanımızın ana kaygısı Rusya'nın menfaatleri. Liberal Batı ahlaksızlığıyla kuşatılmış durumdayız ve İslam ülkeleri bizim için güvenilir müttefikler olabilir. Son tahlilde hepimiz tek Tanrı'ya inanıyoruz." dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un iddiaları doğruladığı öne sürülürken henüz ana akım medyadan konuyla ilgili güçlü bir teyit ya yalanlama gelmedi.


VE YORUM

Manşete koyduğumuz resmi özellikle seçtik. Daha önce Rusya'nın Müslüman olmak için ABD'den daha elverişli bir ortamda olduğunu ifade eden bir yazı yazmıştık. O yazıda Cemaati eleştirmiş ve ABD yerine Rusya'yı tercih ederek hizmet faaliyetini yürütselerdi Rusya çoktan Müslüman olmuştu iddiasında bulunmuştuk.

Üstteki yazıda yer alan Çeçen Lider Kadirov'un iddiasına tekrar bakınız.

Peki gerçekten Putin Müslüman oldu mu ve olduysa bu ne ifade eder?

Gerçekten Müslüman olmuş olabilir.Eğer doğruysa bu sadece Rusya'da değil tüm dünyada büyük ses getirir ve pek çok insan bireysel olarak Müslümanlık hakkında kendi zihninde bir mücadeleye girebilir.

Ama bu Rusya'nın ya da her hangi bir devletin kurum olarak Müslüman olacağı anlamına gelmez.Olsa olsa Putin'i Rusya'da zor duruma düşürür.Şimdi Cemaat ne demek istediğimizi daha  iyi anlamıştır. Eğer Cemaat Rusya'da da Türk Cumhuriyetleri kadar etkili olabilseydi (Ki bunu ABD ile ilişkileri yüzünden Putin engelledi) şimdi Rusya'nın topyekun Müslüman olması çok daha kolaydı.

Eğer Müslüman olmamışsa ve bu iddialar kasıtlı ise o zaman olay tamamen siyasidir ve çok dehşetli bir geleceğin de habercisidir. Şöyle ki:

Putin 3.Dünya Savaşını gördü ve bu savaşı ABD ile yapacağını anladı.(Karar verdi de diyebiliriz.)Bu savaşı kazanabilmenin tek yolu olarak ise Müslüman- Rus İttifakını görüyor.

Şimdi manşete bu anlamda tekrar bakalım. Bu sözü enerji hattı için söylemişti ama bugün daha anlamlı oldu. Yani Putin ABD'ye karşı savaşta Türkiye'yi de kendi safında görmek istiyor. Yarın kendisi çıkıp da "Evet Elhamdülillah Müslüman oldum" derse Türkiye'de ABD yanlısı AKP'ye karşı her şey değişebilir.

Bir de Putin Müslümanların güvenilirliğine İran aracılığı ile gayet ciddi inanmış olabilir. Çünkü İran, Rusya ile müttefiklikte Rusya'ya çok önemli güven başarıları sundu. Kasım Süleymani ABD'den önce Tıkrit'i IŞİD'den aldı ve Musul'a da girecek. Irak idaresi Musul harekatını Süleymani'nin yönetmesini istedi. Bunlar Rusya'ya, İran'a güvenme noktasında önemli teminatlar veriyor. İlaveten yanında Türkiye'yi de görmek istiyor.

Ayrıca Putin ABD ve Koalisyon güçlerinin Suriye'yi işgale hazırlandıklarını da gördü. Nisan öncesi bu açıklamalar zamanlama bakımından da manidar. ABD Genel Kurmay Başkanı Irak'taydı.Öteki Generaller Türkiye'de. İşler iyice kızışıyor ve Nisan'da Musul operasyonuyla birlikte taşeronların yerine ağababalar meydana inecek.

EY PKK'LILAR BİZ SİZE DEMEDİK Mİ SONUNUZ ÇOK YAKIN DİYE!

Rusya'nın bu hareketi yani Türkiye'yi yanına çekme hareketi acaba ABD'de nasıl karşılık bulacak? ABD yıllardır bölmeye çalıştığı Türkiye'yi bölgenin en güçlü ülkesi olması ve kendi safında kalması için TÜRKİYE 'NE İSTERSE' YAPACAK.

ABD, Türkiye'ye muhtaç olduğunda Türkiye'deki dengeler ne olur dersiniz?  

Hani çok sevinen PKK'lılar olmuştu ya yeni ABD başkan adayının "Türkiye'den toprak almamız gerekecek, Kürdistan'ı kuracağız" sözüne. Alırsınız.

Biz "Kürt kardeşlerimiz bu PKK'ya uymasınlar, katılmasınlar" derken sitemize giren Kürt kardeşlerimiz bizi kınıyor ve "Bir de Kardeşim diyorsun" diye bizi eleştiriyorlardı.

Kürt kardeşim sen benim gerçekten kardeşimsin.(Çünkü sen kabul etmesen de ben seni Türk bilirim, doğrusu da bu.)Öyle olmasa yani seni sevmesem PKK'ya katılma zarar göreceksin der miyim?

"Bu vatanı sevmeyen kim varsa PKK'ya katılsın çünkü nasıl olsa öleceksiniz" der geçerim.

Tekrar söylüyorum PKK'dan uzak durunuz çünkü ecelleri çok yaklaştı. Yarısı zaten Musul harekatında Süleymani tarafından öldürülecek. Kalanları Süfyan tarafından yok edilecek;ondan da kalan olursa Hz.Mehdi AS'ın hışmına uğrayacak.

Türk Milleti için TAN VAKTİDİR.İnşallah.
Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.