5 Mart 2015 Perşembe

GALİBA 1992' DEYDİ

"ŞEVKİ YILMAZ GELİYOR", "ŞEVKİ YILMAZ GELİYOR" DEDİLER

GİTTİK DİNLEDİK.



Refah Partisi'nin en ünlü hatiplerinden biriydi. Öyle ki kürsü konuşmaları videoya çekiliyor ve Refah Partisi teşkilatlarında sürekli gösteriliyordu.

"İlçemize gelecek konferans verecek" denildi. Öyle denildi ki. Acaip bir hava oluşturuldu. Şevki Yılmaz gelecek yer yerinden oynayacak ve tüm ilçe halkı Refah Partili olacak. Algı bu.

Ve Şevki Yılmaz geldi. Salonda herkes ayakta, kimseye baktığı yok, çıktı kürsüye konuşmaya başladı.

Adam gerçekten hatip ve çok etkili konuşuyordu. Temaları ise "Tarihin Şeref Levhaları" isimli Ahmed Şahin'in ünlü eserinden fazlaca alıntılıydı. Çünkü bu kitap SAHABE'nin muhteşem hayatını anlatıyor ve okuyan kimseyi ağlatmadan bırakmıyordu.

Doğal olarak salonda insanlar ağlamaya başladı. O sahabenin hayatını dinleyip de ağlamamak mümkün mü? Tabi biz de ağladık. Herkeste mendil herkeste gözyaşı. Bir taraftan ağlıyorlar bir taraftan siliyorlar.Ben de öyle.

Bir şey dikkatimi çekti.Çekmez olaydı.

Şevki Yılmaz insanlar daha hiç ağlamazken adeta kendisi ağlar gibi anlatıyor ve ta kalbinden konuşup, ciğerinden yanıyordu. İnsanlar ağlamaya başlayınca dilinden ve gırtlağından konuşup karnından gülmeye başladı.Yüz ifadesinden bu anlaşılıyordu. Hafif gülümsüyordu.

Şöyle demek istiyordu:
"Başardım, insanları ağlatmayı başardım, yaşasın bu işi hallettim, oyları aldık."

Ancak gittikten sonra bir şey daha öğrendik.

O zaman ki Belediye Başkanı adayı için "Bu adamdan bir nane olmaz" demiş. O adam beş yıl belediye başkanlığı yaptı ve ilçemizin gelmiş geçmiş en iyi beş belediye başkanından biriydi. Şevki Yılmaz hoca fena yanılmıştı.Bunun sebebi ise kendisini bir yerlerde görüp insanlara tepeden bakmasıydı.

Biz daha o zaman "Bu adam kalbinden konuşmuyor,karnından konuşuyor" dediğimizde arkadaşlarımız "hadi canım" diyerek komploculukla suçlamışlardı. Sağlık olsun.

GELELİM ESAS MEVZUYA

Başından beri AKP' ye sınırsız destek veriyor ve Tayyip Erdoğan ile Erbakan arasında gizli bir anlaşma olduğunu ve Erdoğan'ın Erbakan tarafından görevlendirildiğini söylüyor.O zamanın şartlarında Erbakan'ın Tayyip Erdoğan ile böyle bir yol tuttuklarını ifade ediyor. Ve bazı şeylerin de hala sır olduğunu iddia ediyor.

Biz de diyoruz ki "Şevki Hoca o zamanki gibi yine kalbinden değil karnından konuşuyor" "İnandığını değil inanmak istediğini söylüyor."

Bunu iki sebepten yapıyor olabilir:
Ya çıkar ilişkisi var ya da Erbakan'a karşı bir sorunu.

Çıkar ilişkisini bilemeyiz ama Erbakan'a karşı bir sorunu mu var dersek şunları söyleyebiliriz.

28 Şubat sürecinde Refah Partisi kapatılınca bazı siyasiler siyasetten men yasağı aldılar. Bunlardan biri de Şevki Yılmaz'dı. Bazı açıklamalarında bu siyasi yasaklardan Erbakan'ı sorumlu tuttuğu da oldu. Bu yasak nedeniyle Avrupa'ya gitti ve 2004 de döndü.

Aktif siyasi hayatında ise hep Rize'den ya milletvekili ya da belediye başkanı adayı oldu.

Şevki Yılmaz bunları söylediği için AKP Milli Görüşçülerin tamamının oylarını aldı, hala da almaya devam ediyor. Ve yine seçimler var ve yine Şevki Yılmaz konuştu.

Şevki Yılmaz bunları söylüyor ama 84 yaşında vefat eden Erbakan Hoca'nın son nefesinde söylediklerini, sondan bir önceki nefesinde, ondan bir öncekinde söylediklerini hep görmezden, duymazdan geliyor.



Ey Şevki Yılmaz Hoca Efendi! Erbakan Hocamız bu aziz Millete ne zaman yalan söyledi de son nefesinde de tekrar etsin?

Erbakan Hoca bu Millete hiç bir zaman yalan söylemedi ve bazen ciddiyetle bazen de latifeyle hep doğruları söyledi. 

Gerçekten samimi bir dava adamı isen Erbakan Hocanın AKP ile ilgili onlarca videosu geziyor sitelerde;ilk ağızdan kendi dilinden söylediklerini de bir açıklayıver.

Açıklamıyorsun çünkü Erbakan'ı yalanlarsan Erbakan düşmanı olmaktan ve Müslümanların gözünden düşmekten korkuyorsun. En iyisi Erbakan düşmanı olmadan ya da gizleyerek AKP'ye hizmet etmek.

Ama bilmediğin bir şey var: 
O yasa dışı konuşmaları sana Erbakan yaptırmadı, kendin gaza geldin ama cezasını tek başına çekmedin;seninle birlikte Erbakan da çekti.

Erbakan senin cezanı mı çekti, yoksa sen Erbakan'ın cezasını mı çektin? İNSAF...

NOT: Takipçilerimizden yapabilenler,Erbakan Hocamızın Şevki Yılmaz'ı yalanlayan videolarını yorumlar kısmına eklerlerse seviniriz. Biz yapamadık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.