20 Mart 2015 Cuma

EL BEYDA

HADİS YORUMLARINDA GEÇEN "BEYDA ÇÖLÜ" NEREDE OLABİLİR?




Hadis yorumlarına göre Süfyani, 360 kişilik süvari birliğinden oluşan ordusunu (360 tanktan oluşan zırhlı birlik) Medine'ye gönderecek ve Medine'yi alacak. 

Hz.Mehdi AS'ın Mekke'de olduğunu öğrendiğinde ordu Mekke'ye hareket edecek.Ancak Medine ile Mekke arasında bulunan BEYDA' da ordusu YERE BATIRILACAK.

Bu olay, Hz.Mehdi AS'ın beklenen gerçek MEHDİ olduğunun en büyük delili olacak ve tüm İslam Orduları teker emrine girecek.

Hadis yorumlarında bu şekilde geçiyor Allahu Alem.

Ancak Beyda Arapça'da ÇÖL, Sahra, tehlikeli yer anlamlarına geliyor. Yani Beyda'dan kasıt ÇÖL Allahu Alem.

Bu manada Mısır'daki Büyük Sahra Çölüne de Beyda deniliyor. Arap coğrafyasındaki tüm çöllerin adlarında Beyda ismi de "Çölü" anlamında geçiyor.

Yerleşim yeri olarak ise iki ilginç yer var. Birisi Suriye'nin kuzeyinde bir köy adı. Hizbullah'ın El Kaidecilerle yoğun bir savaş yaptığı bölgede bulunuyor.Medyaya Hizbullah'ın katliam yaptığı Banyas olarak geçmişti.

İkincisi ve daha önemlisi ise Yemen'de bulunan ve Yemen'in 21 ilinden biri olan El Beyda İli.

El Beyda, 500 bin nüfusu olan bir kent.

Mürsel Abi'mizin Hz.Mehdi AS'ın Yemen'den çıkacağına dair yorumları var.(Mürsel Münevveroğlu)

Ama biz Yemen'den çıkacak olanın Hz.Mehdi AS değil Temim'li sarışın genç olduğunu düşünüyoruz Allahu Alem. 

Tabi Yemen'de zuhur etmeyecek.Afganistan'da veya Horasan bölgesinde zuhur edecek.Zaten Yemen'den o bölgeye 1980 yılından beri sürekli savaşçılar gitti.

Yorumcuların iki varsayımına göre Beyda:

Eğer Hz.Mehdi AS Türkiye'den zuhur ederse, Süfyan'ın Ordusunun batırılacağı Beyda, Suriye'nin Banyas bölgesindeki Beyda Köyü olabilir Allahu Alem.

İkinci yoruma göre eğer Hz.Mehdi AS Yemen'den zuhur ederse o zaman da Süfyan'ın ordusunun batırılacağı Beyda, Yemen'in EL BEYDA ili olabilir Allahu Alem.

Bizim görüşümüz ise bu Beyda'nın Mekke ile Medine arasında bulunan çöl olduğu şeklindedir. Çünkü hadis yorumlarında anlatılan tüm olayların birbirini tamamlaması açısından böyle olmalıdır.

Yani Suriye'de başa geçecek Süfyan'ın Ordusu Yemen'in El Bedya İlinde nasıl batabilir? Bunun açıklaması çok zordur. 

Çünkü Hz.Mehdi AS'ın zuhur yeri hadislerde Mekke olarak bildirilmekte ve Süfyan'ın göndereceği ordunun da Medine'ye Suriye'den değil Irak'dan gideceği anlatılmaktadır.

Çünkü o ordu daha önce Suriye'den Irak'a girmiş Kufe'ye kadar gitmiş ve orada katliam yaptıktan sonra Siyah Sancaklılar tarafından durdurulmuştur.Hatta Siyah Sancaklılar Kufe'yi geri almışlardır.

Bu açıdan bakılırsa Medine'ye giden Süfyan Ordusunun Irak'tan gidip Medine'yi alıp Mekke'ye giderken Medine ile Mekke arasında bulunan büyük çölde batırılacağı hadis yorumlarına daha uygun olur Allahu Alem.

Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.