31 Ocak 2015 Cumartesi

ŞEYH NAZIM KIBRISİ VE HZ.MEHDİ AS

DEVAM EDİYORUZ

Şeyh Şerafettin Dağıstani Hazretleri Ahir Zamanla ilgili bazı sırları halifesi ve damadı Şeyh Abdullah Dağıstani hazretlerine anlatıyor.



Bu sırlardan birini de Şeyh Abdullah Dağıstani Hazretlerinin kendi halifesi Şeyh Nazım Kıbrısi hazretlerinden dinledik. (Yani internette videolardan)




Şeyh Nazım Kıbrısi bir video da şunları söyledi:

"Şeyhim Abdullah Dağıstani anlattı bana. O'na da Şeyhi Şerafettin Dağıstani anlatmış. Sene 1936 da Bursa'da iken bir gün kendisine bir bebek getirmişler. Ve kulağına ezan okumasını istemişler. İşte o çocuk Hz.Mehdi AS'dır" dedi.

Şeyh Nazım Kıbrısi Hazretlerinin 1936 yılında doğan bebek için "Hz.Mehdi'dir" ifşaatı hadis yorumlarına uygun değildir. Bunu belki kendisi de biliyordu.

Ama Ürdün Kralı Abdullah için de "Halifedir, herkesin biat etmesi vaciptir, ben tebliğimi yaptım, şahid ol Yarab" demişti.

Ürdün Kralından halife olmaz. İngiliz ve ABD uşağı ve İsrail'in bölgedeki bir numaralı işbirlikçisidir.

Peki Şeyh Nazım Kıbrısi bunu niçin söylemişti?

Çünkü ABD ve İngiltere'de hatta Avrupa'nın pek çok yerinde dergahları vardı ve tebliğin tehlikeye girmesi söz konusuydu. Bu hizmetlerini tehlikeye atmamak için kendisine baskı yapan ABD ve İngiltere'nin isteğini yerine getirdi ve "Ürdün Kralı'na biat edin" dedi. Olay budur.

Bir parantez:

(Bu manada benzer durum Gülen ve okulları için de söz konusudur. Gülen de ABD ve İngiltere'nin baskılarına karşı dediklerini yaparak hizmetini yani okullarını kurtarıyor olabilir.)

Tabi bu bir "felsefi" yaklaşımdır ve bu düşünceye Erbakan Hocamızın tanım ve tavsiyeleri ile bakmanın en doğrusu olacağını düşünüyoruz. 

Erbakan hocamız bu felsefeyi şöyle çürütmüştü: Yahudi şeytandan akıl almaktadır, onu akılla yenemezsiniz, sizi kontrolüne alır ve istediğini yaptırır" demişti.

1936 ya dönersek:

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin "Hz.Mehdi AS'dır" dediği kişi Hz.Mehdi As olamaz. 

Belki Hz.Mehdi AS'ı bizzat yetiştirecek, hocalık ya da hamilik yapacak ya da Hz.Mehdi AS'ın cemaatini yetiştirecek birisi olabilir. Yani Hz.Mehdi AS'ın öncüsü olabilir. Cehcah olabilir. Türkiye'den çıkacak komutanı olabilir. Ama bizzat Hz.Mehdi AS'ın kendisi olamaz.Çünkü Hz.Mehdi AS hadis yorumlarına göre şu an 38 ila 40 yaşlarında olmalıdır.Allahu Alem.

Peki niçin "Mehdi'dir" demiş olabilir?

Hz.Mehdi AS'dan önce O'nun zuhuruna hizmet eden öncülerden kim varsa; hatta 313 ler, Cehcah, Türkiye'den çıkacak komutan ya da Hz.Mehdi cemaati... 
İşte onu güçlendirmek için yapmış olabilir.

Yani Mehdiye zemin hazırlayıcıların güçlenmesini istemiş olabilir. Zemin hazır olunca zuhur da tamam olacağından bu bir hizmettir. Ayrıca örneğin 313'lerin; Hz.Mehdi AS'ın zuhurundan önce halk tarafından tanınan her biri Mehdi de sanılabileceğinden hürmeten de böyle söylemiş olabilir.
Allahu Alem.

Yani biz Şeyh Nazım Kıbrısi'nin 1936 da Bursa'da doğduğunu söylediği kişinin Mehdi olduğuna inandığını düşünmüyoruz. 

Mehdi olmadığını biliyordu ancak "Bir nevi Mehdi'dir" düşüncesiyle hürmeten söyledi.

ŞİMDİ SIKI DURUNUZ

Şeyh Şerafettin Dağıstani Hazretleri 1936 yılında Mustafa Kemal Paşa'ya bu bebekten söz ediyor. O'nunla ilgili sırları veriyor.Ve Başkomutan Atatürk, bebeği ziyaret edip kucağına alıp seviyor. Bebek gerçek bir SEYYİD.

DEVAM EDECEK  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.