30 Ocak 2015 Cuma

NEDEN İZLENMEDİ?

ERDOĞAN'IN PROĞRAMI REYTİNGLERDE DÜŞÜK ÇIKMIŞ




İŞTE NEDENİ:

ÖNCE BİR ÖRNEK:

ABD Dış İşleri Bakanlığı günlük basın toplantıları düzenler. Genellikle Dış İşleri Bakan Yardımcıları kürsüye çıkar ve gazetecilerin sorularını cevaplar.

Dikkatle izleriz ellerinde notlarla çıkarlar ve soruları kağıttan okuyarak cevaplarlar.

Bu şu demektir:

Gazeteciler önceden belirleniyor, soracakları sorular ellerine önceden veriliyor ve cevaplar hazırlandıktan sonra Dış İşleri Bakan Yardımcıları kürsüye çıkıp sorulan soruların cevaplarını sırasıyla okuyorlar.

Burada amaçlanan ABD'nin iç ve dış takipçilerine vermek istediği mesajları; bu toplantı aslında mesaj vermek için yapılmamış ama gelen sorulara cevap vermek anlamında konuya açıklık getirilmiş gibi vermesidir.

NİÇİN REYTİNG ALMADI? 

Cevabı şu soruda gizli:

Acaba o gazeteciler Ahmet Takan, Ahmet Hakan,Sinan Meydan, Banu Avar, Yılmaz Özdil, Gültekin Avcı, Barış Yarkadaş, Aslan Bulut, Soner Yalçın olsaydı nasıl bir rayting alırdı?

Tabi takipçilerimiz başka gazeteciler de ekleyebilirler.    

Türkiye çok antidemokratik süreçlerden geçti. Ama bütün bunlara rağmen iktidarda bulunanların basın toplantılarında bir teamül vardı.Ve o teamüllere göre her kesimden, her basın mensubundan gazeteciler toplantıya katılır ve muhalif sorular da sorabilirlerdi.

Hatta Başbakanlar yılda bir iki defa muhalefet parti liderleriyle geride kalan icraat döneminin bir kritiğini yapmak üzere canlı yayın toplantısı icra ederlerdi. Seçim dönemlerinde bile böyle bir şeye tanık olamıyoruz. 

Bir liderler toplantısı yapılsa raytingler nasıl olur sizce?

Haydi bakalım hangi Türkiye daha demokrat?

Demokrat Türkiye mi? Antidemokratik Türkiye mi?  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.