28 Ocak 2015 Çarşamba

HİZBULLAH İSRAİL'İ VURDU

HİZBULLAH, KUNEYTRA'NIN İNTİKAMINI İSRAİL'DEN ALDI.



İsrail, geçen hafta Kuneytra'da bir Hizbullah konvoyunu vurmuş ve aralarında Cihad Muğniye ve İran'lı bir generalin de bulunduğu altı kişi şehit olmuştu.

Hasan Nasrallah ise intikamın misli ile alınacağını açıklamıştı.

Bugün Hizbullah güney Lübnan'da bir İsrail konvoyuna saldırdı ve üçü subay on beş İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Farklı kaynaklar da ilaveten altı askerin de yaralandığını ajanslara geçti. İsrail ise sadece altı askerin yaralandığını ve dördünün ağır olduğunu söylüyor ama yalan söylüyor. Çünkü üst düzey İsrail generalleri İsrail'in yeniden intikam alacağını açıklıyorlar.

Bağımsız ajanslar da ise durum şöyle.

Evet on beş İsrail askeri ölmüş, altı tane de yaralı varmış ve dördü de ağırmış. Ayrıca Hizbullah bir İsrail askerini de esir almış.

VE NASRALLAH'I TEBRİK EDENLER

İran Devrim Muhafızları Komutanı,
Filistin Kurtuluş Örgütü,
İslami Cihad ve Hamas,
Lübnan Devleti üst düzey yetkilileri Nasrallah'ı tebrik etiler.

İsrail'li siteler ise Hizbullah'ın saldırısının 2006 daki saldırılardan sonraki en büyük saldırı olduğunu yazdılar.

İsrail Hizbullah'a Suriye'de Golan Tepelerinde saldırmıştı.Hizbullah ise Güney Lübnan'daki ŞEBA Çiftliklerinde saldırdı.

Vehhabilerin ve Tekfircilerin Sünnilik adına İsrail ile dostluk ilişkileri geliştirmelerine mukabil İran ve Hizbullah'ın İsrail ile sürekli didişmesi İslam dünyasında İran'ın ve Hizbullah'ın yükselmesine neden oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.