1 Aralık 2014 Pazartesi

GERÇEK SEYYİDLERLE SAHTE SEYYİDLERİ AYIRT ETMEK MÜMKÜN

GERÇEK SEYYİDLERİ SAHTELERİNDEN AYIRT ETMEK MÜMKÜNDÜR. 




Hz.Peygamber ASM Efendimiz ahir zamanda evliyaların gizleneceğini buyurmuş.Yani kamuoyu önünde evliyalık gösterisi yapanlar evliya olmayabilirler. Ancak konumuz bu değil. SEYYİDLİK ve ŞERİFLİK.

Hz.Hüseyin RA Efendimizin soyundan gelenlere SEYYİD, Hz.Hasan RA Efendimizin soyundan gelenlere de ŞERİF deniyor.

Günümüzde pek çok kişi ya bizzat kendisi ya da çevresindeki bazı kişiler vasıtasıyla SEYYİD ya da ŞERİF olduğunu iddia ediyor.

Konuya geçmeden şunu hemen ifade edelim:

Seyyidlik ve Şeriflik konusunun Müslümanlar için ne denli önemli olduğunu bilen İngilizler daha bin yıl önce sahte Seyyidler ve Şerifler üretmişlerdir.

Oysa gerçek SEYYİDLERİ VE ŞERİFLERİ sahtelerinden ayırt etmek bilimsel olarak mümkündür.

EY SEYYİD ADAYLARI VAR MISINIZ DNA TESTİNE?

Hz.Peygamber SAS Efendimizin sakalı şerifleri ve kutsal emanetleri ortadadır.

Şu yol izlenmeli:

Önce güvenilir bir kurum (ki bize göre bu kurum Diyanet İşleri Başkanlığı'dır.) kendilerinin belirleyeceği doktorlardan oluşan bir komisyon kurar. Bu komisyon tüm çalışmalarını şeffaf bir biçimde kamuoyunun gözü önünde yapar.

Hz.Peygamber SAS Efendimize ait olan tüm SAKALI ŞERİFLER, HIRKA,KILIÇ GİBİ TÜM KUTSAL EMANETLER'den DNA örnekleri alınır. Gerekirse yurt dışındakilerden de örnekler alınabilir.

Bu verilerle Hz.Peygamber SAS Efendimizin DNA haritası çıkarılır ve mevcut verilerden uygun olmayanlar da varsa bunlar daha detaylı tarihsel ve bilimsel araştırmaya tabi tutularak emin olunduktan sonra Kutsal Emanetler içinden çıkarılır. 

Sonra sıra SEYYİD adaylarının müracaatına gelir.

Uyanlar için iki çeşit sertifika hazırlanır.

On bin de bir den, on bin de yüze kadar uyumluluk gösterenlere örneğin "Onbirde bir SEYYİD olma ihtimali vardır" sertifikası verilir.

Yüzde birden Yüzde yüze kadar (Yüzde yüz mümkün olmayabilir ama ölçü olması açısından) uyumluluk gösterenlere de örneğin" Yüzde onbeş ihtimalle SEYYİD'dir" sertifikası verilir ve bu iş çözümlenmiş olur.

Peki bu niçin yapılmalı ve niçin Diyanet yapmalı?

Niçin Yapılmalı?

Gerçeklerini sahtelerinden ayırt etmek için yapılmalı. Seyyid olmadığı halde tarikat şeyhliğini sürdürenlerin bazılarının maskeleri mutlaka düşürülmeli. Gerçeğinin de eli ayağı öpülmeli. 

Ayrıca gerçekte Seyyid olduğu halde bundan haberi olmayan ÖNEMLİ şahıslar da ortaya çıkarılmalı ki Hz.Mehdi AS'ın ordusuna katılacaklar bunlardır ve halk bir an önce tanımalıdır. Yanlış anlaşılmaması için şunu da ilave edelim:

Biz üstte yazdığımız hadis yorumuna dayanarak gerçek Seyyidlerden bazılarının çok önemli kişiler olduğuna ama Seyyid olduklarının farkında olmadıklarına inanıyoruz. Hz.Mehdi AS'ın bizzat kendisi bile bu konumda olabilir Allahu Alem.

Niçin Diyanet İşleri başkanlığı yürütmelidir?

Çünkü bu konu siyasilere ya da resmi kimliği olmayan bir gruba bırakılamaz.Bu konuda en güvenilir kurum Diyanet'tir.
Verilerde tutarsızlık olduğunda hangi kutsal emanetin daha geçerli olacağı konusunda da Diyanet yeterli tarihsel ve kültürel alt yapıya sahiptir.

Kaldı ki Diyanette de tek fikirlilik yoktur kurum içi demokrasi hakimdir.
  Allah için bu teklif hak mıdır, değil midir? Taraflı mıdır, tarafsız mıdır? Subjektif midir, objektif midir?

Peki ne lazım? 

İDARİ YADA SİYASİ İRADE LAZIM.
HAYDİ AKP, HAYDİ DİYANET.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.