17 Mayıs 2014 Cumartesi

SOMA KARNESİ

SOMA KARNESİ

BU BÜYÜK FACİADA HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİMİZE RABBİMİZDEN RAHMET DİLERİZ MEKANLARI CENNET OLSUN.MEVLA CC GERİDE KALANLARINA SABIRLAR VERSİN. VE DAHİ YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR VERSİN. AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN. RABBİM BÖYLE ACILARIN TEKRARINDAN MİLLETİMİZİ KORUSUN İNŞAALLAHU ALLAHU EKBER.

ACILAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK NE KADAR TERBİYESİZLİK İSE SİYASET DIŞINDAKİ KİŞİLERİN DE BU ACILARIN TEKRARININ ÖNLENMESİ HUSUSUNDA SUSMASI DA O KADAR YANLIŞTIR.

BİZ DE TAMAMEN SİYASETİN DIŞINDA VE SİYASİ BEKLENTİLERDEN UZAK OLARAK TARAFSIZ BİR BİÇİMDE BU YANLIŞLARIN DÜZELTİLMESİ İÇİN İLGİLİLERE TAVSİYE NİTELİĞİNDE AMA TEKNİK OLMAYAN KARNEMİZİ SUNALIM İNŞAALLAH.

YANLIŞ YAZMAKTAN ALLAH'A CC SIĞINIRIZ.

İLGİLİLERİN SOMA KARNESİ:

SINIFI GEÇENLER:


1- ENERJİ BAKANIMIZ TANER YILDIZ: 

Facia anından itibaren olay yerine gitti ve hiç ayrılmadı.Yaptığı açıklamalar son derece mütevazi, soğukkanlı ve en önemlisi ise anlayışlı ve izah ediciydi.Sabırlı oldu ve hiç yanlış bir şey söylemedi. Bir de o madenden çıkan madencilerimize sarılıp, kucaklayıp, üstünü başını kirletseydi çok daha iyi olacaktı.Çünkü Şili bakanı da böyle yapmış ve madenciyle kaynaşmıştı.Gözyaşlarını da ilk gün görmeliydik.Zira tüm millet gözyaşı döktü. Yine de bize göre Sayın Taner Yıldız bu faciada sınavı çok başarılı bir şekilde verdi.  

2- DEVLET BAHÇELİ:

Bu vahim olayın siyasete alet edilmesine şiddetle karşı çıktı ve kendisi de alet etmedi. İcra makamında olmadığı için madencilerimiz için bir şey yapamazdı o nedenle Taner Yıldız gibi çok şey yapmadı ama söylemi de yeterliydi ve onu da dört dörtlük yaptı. Ve sınavı başarıyla geçti.

3- BİZZAT OLAYIN İÇİNDE ÇALIŞANLAR:

Beş gün gibi kısa bir sürede arama çalışmalarını tamamlayan ve madenin içine sürekli girip çıkan vefakar kurtarma ekipleri bu sınavı tam puanla geçerek milletimizin hayır dualarını aldılar.Allah CC kabul etsin.


SINIFTA KALANLAR:

1- BAŞBAKANIMIZ:

Son zamanlarda kendisini tamamen eleştiriye kapattığı ve her eleştirene şiddetle karşılık verdiği için bunu bağrı yanık SOMA ilçesinde de tekrar ettiğinden çok büyük hatalar yaptı.Oysa Taner Yıldız'dan daha çok şey yapmalıydı.Yani Taner Yıldız gerçek bir başbakan gibi davranırken, Başbakanımız maalesef öyle davranamadı.

(Kısa bir parantez: Rahmetli Atatürk'e geliyorlar ve şöyle diyorlar:
" Paşam size küfür eden bir köylüyü yakaladık, mahkemeye çıkaralım mı" diyorlar.Paşa:
" Niçin küfür etmiş, derdi neymiş" diyor.
"Paşam, sigara bulamamış, gazete kağıdını sigara diye içmiş.O yüzden de sizi sorumlu tutmuş ve size küfür etmiş" diyorlar.
Atatürk şöyle diyor:
" Ben Trablusgarb'ta iken sigara bulamadım ve gazete kağıdı içtim, çok berbat bir şeydi.Adam az bile söylemiş,hemen sigara verip gönderin" diyor.)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız FARUK ÇELİK:

Olay yerine bile çok geç gidebildi, hastalığı da sonradan yalanlandı.Sadece siyah elbise mesajı verebildi kalanı tam bir fiyaskoydu.

3- HÜSEYİN ÇELİK: Açıklamaları çok kötüydü, milleti kızdırdı.

YANİ KISACA AKP DEN SADECE TANER YILDIZ BAŞARILIYDI KALANI HEP SINIFTA KALDI.

4- KEMAL KILIÇDAROĞLU:

Böylesine acıklı bir olayı siyasete alet etmeye yeltendi, baktı ki tepkiler çok ağır olacak susarak rölantiye aldı ama sınavı asla geçemedi ve bu mantıkla geçmesi de mümkün değil.

BU BAĞLAMDA DİĞER MUHALEFET PARTİLERİ DE CHP İLE BENZER KALDILAR.
YILMAZ ÖZDİL HAKLI BİR CÜMLEYİ HADDİNİ AŞARAK TERBİYESİZLİĞE ÇEVİRDİ VE REZİL OLDU. AYNI CÜMLEYİ HADDİNİ AŞMADAN USÜLÜNE UYGUN BAŞKA GAZETECİLER (ÖRNEĞİN AHMET HAKAN) SÖYLEDİ VE TAKDİR TOPLADILAR.

5- MADEN SAHİBİ:

Yaşam odalarını boğaz manzaralı yapmış ama işçiler için değil kendisi için. Adli bir konudur detaya girmeyeceğiz.

6- GEZİCİLER:

Soma'yı Taksim'e çevirmek istediler ve "Bizim derdimiz Soma değil, Tayyip'tir diyerek" böyle bir acıyı da terbiyesizce kullandılar.

Devlet malını kirletmemek için çizmesini çıkaran o şerefli işçiyi örnek almadılar. Yazıklar olsun.

VE SİYASET DIŞINDAKİ SPORCULAR, SANATÇILAR, ODALAR VE BENZERLERİ SOMA HALKININ YANINDA OLARAK, BAĞIŞLAR YAPARAK HALKIN SEVGİSİNİ KAZANDILAR. ONLARA KARNE VERMEK HADDİMİZ DEĞİL. 

BU GRUPTAN SADECE BANKALARI AYIRIYORUZ ÇÜNKÜ: 

Bankadan kredi kullanan herkes gayet iyi bilir ki hiç bir banka hiç bir krediyi vatandaşa HAYAT SİGORTASI YAPMADAN VE SİGORTA PARASINI DA PEŞİN ALMADAN KREDİ VERMİYOR.

Ölen borçlunun kredi borcunu da SİGORTA'dan tahsil ediyorlar.Hatta adam yaşlı veya hastalıktan ölürse bir de borcun tamamını da kapatmıyorlar. 

İnanın GEZİCİLER BİLE BU BANKALARIN YANINDA EVLİYA GİBİ KALIR.

SİYASETÇİLERİ BİRAZ KAPSAMLI ELEŞTİRDİK AMA HADDİ AŞMADAN SİYASETÇİLERE KARNE VERMEK HER VATANDAŞIN HAKKIDIR VESSELAM.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.