27 Nisan 2014 Pazar

HAYDİ... MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER...

HAYDİ... MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER...


Milli Görüşçüler için sınav zamanı.

Rahmetli Erbakan hocamızın muhterem oğlu Dr.Muhammed Ali Fatih Erbakan Saadet Partisi Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Tabandan baskı vardı, çünkü Saadet Partisi son seçimlerde yine başarılı olamamıştı. Başarısızlığın sebebi ise ortadaydı ve Tayyip Erdoğan'ın karizması yenilemiyordu ve AKP sandıktan bu nedenle hep galip çıkıyordu.

Bu anlamda bu başarısızlık sadece Saadet Partisinin sorunu değil tüm muhalefet partilerinin de sorunuydu ve Tayyip Erdoğan'ın karizmasını hiç bir muhalefet partisi lideri yenememişti. AKP de bundan son derece memnundu. 

Tayyip Erdoğan'ın karizmasını yenebilecek kişiler ise belli. Saadet Partisi Genel Başkanlığında Fatih Erbakan, MHP Genel Başkanlığında Necati Şaşmaz veya benzeri biri,Cumhurbaşkanlığı seçiminde Osman Pamukoğlu veya Meral Akşener (Akşener de eh biraz ve ya kısmen).

Ama CHP; nereye, kimi getirirse getirsin Tayyip Erdoğan'ın karizmasını yenme şansı yok çünkü tek başına karizma da yeterli değil seçmen tabanının yüzde sekseni muhafazakar sağ seçmenlerden oluşuyor.

Şimdi Milli Görüşçüleri de bir Milli Görüş sınavı bekliyor.Ya yüzde birlik partiye razı olup mevcut düzeni muhafaza edecekler, yada devrim yapıp Saadet'in başına Fatih Erbakan'ı getirecekler.

Eskiler yine "Fatih için çok erken, çok genç, tecrübesiz" diyecekler ama Fatih Erbakan'ın eğitim karinesi Tayyip Erdoğan'dan çok daha iyi.

Necmeddin Erbakan hocamızı 2002 den sonra yaşlı olduğu için gençliği ile siyaset arenasından silen Tayyip Erdoğan'ın yine gençliğini kullanarak Fatih Erbakan tarafından siyaset arenasından silinmesi hiç de uzak bir ihtimal değil.

Bir yayın organında Fatih Erbakan'ı Tayyip Erdoğan'ın aday çıkardığı da iddia edildi. Bu kesinlikle doğru değildir. O yayın organı İslamcı Kürtçü çizgide El Kaide destekçisi ve duruma göre on çizgi değiştirmiş bir yayın organıdır (Işid militanlarının bile tebliğ! videolarını yayınlayabilmiştir) ve şu an PKK'yı Kürt halkının temsilcisi görmekten de onur duymaktadır.Dikkate bile almaya gerek yok.

Bu yayını yapmasının amacı ise Tayyip Erdoğan'a rakip olmasını kongrede engellemek içindir.
Yani Milli Görüşçüler Fatih Erbakan'a; Tayyip Erdoğan aday çıkarmış diye kongrede oy vermeyecekler.

Bazıları; bu ülkede yıllarca Necmeddin Erbakan hocamızın yakasını rahat bırakmadılar, şimdi de aynı oyunlarla Fatih Erbakan'ın yakasına yapışmak istiyorlar. Milli Görüşçüler bu oyunu görmeli ve ezici bir çoğunlukla Saadet'in başına getirmeliler.  

Genel Merkez delegeleri baskı altına alır ve Fatih Erbakan'ı seçtirmezse Fatih Erbakan'a yapacak tek iş kalıyor.O da yeni bir parti kurup yoluna devam etmektir. Kuracağı Partinin adı da MİLLİ GÖRÜŞ PARTİSİ olmalıdır.(MGP)
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.