19 Şubat 2014 Çarşamba

İNTERNET YASASI DOĞRU MU?

İNTERNET YASASI DOĞRU MU?




ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Viyana'dan telekonferans yoluyla düzenlediği brifingde konuyla ilgili sorular üzerine, Cumhurbaşkanı Gül'ün imzaladığı yasayla ilgili Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)temsilcisi tarafından dile getirilen kaygıları daha önce de paylaştıklarını hatırlattı.

Harf, "Bu yasa, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü ve internet üzerinden bilgiye erişimi sınırlandırıcı potansiyele sahip. Bu yasanın aynı zamanda Türkiye'nin iş ve yatırım ortamına da olumsuz etkisi olabileceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan yasanın, bu süreçte Parlamento'da veya yasanın uygulanmasında olsun bazı değişikliklere uğrayacağını anlıyoruz. Biz Türkiye'den, daha önce de birkaç kez belirttiğim gibi, temel ifade özgürlükleri ile özgür ve bağımsız medyayı savunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu açıklama ne anlama geliyor?

1-    Eğer ABD bu yasadan memnun değilse ve yanlış diyorsa çıkarılan yasanın kesinlikle doğru olduğu anlamına geliyor. ABD ‘yanlış’ diyorsa ‘doğrudur’ vesselam.

2-    ABD’ nin yasaya karşı çıkması Türkiye’de de Arap Baharı-Gezi girişimlerine devam etmek istediği anlamına geliyor. Yani tehlike geçmiş değil.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.